Hlavní obsah

Jablonec - Budějovice 2:1Penalta v závěru přinesla Jablonci výhru nad Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Řezníček 0 : 1
24. Lafata 1 : 1
87. Lafata (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalisté Jablonce v 10. kole první ligy zvítězili doma 2:1 nad Českými Budějovicemi a vrátili se tak do čela tabulky před Olomouc. Dotáhnout se ně ještě může Plzeň, která ztrácí tři body, ale má večerní zápas v Příbrami k dobru. České Budějovice vedly po brzkém gólu Řezníčka, za domácí však otáčel skóre Lafata, který se s devíti góly dostal do čela tabulky střelců.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Lafata se raduje z druhého gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Jablonec v posledních třech domácích zápasech získal jen dva body, i proto udělal trenér Kotal v sestavě několik změn. Především si ligovou premiéru odbyl mladý stoper Kysela, který dosud za Jablonec nastoupil jen v poháru.

Přesto domácí nezačali dobře, i když měli úvodní minuty převahu. Jenže v 11. minutě přišel blesk z čistého nebe. Rieger centroval do šestnáctky a Řezníček překonal brankáře Špita. Až inkasovaná branka Jablonec probudila. Nejprve slabou střelu směrem na Daňka vyslal Loučka a vzápětí Piták tváří v tvář Daňkovi neuspěl.

V 19. minutě mohl znovu udeřit Řezníček, jenže zcela volny z jedenácti metrů z voleje vyslal střelu jen těsně nad. Ve 22. minutě Jablonec dosáhl branky, ale sudí ji neuznal, neboť míč krátce předtím opustil hrací plochu.

Lafata využil Řepkovo zaváhání

Následný roh hosté odvrátili a míč se dostal k Otepkovi, který se snažil rozehrávku svého týmu uklidnit malou domů, kterou Řepka nečekal, a tak se k míči dostal důsledný Lafata a pod vybíhajícím Daňkem ho poslal do sítě - 1:1.

Jablonec poté plně převzal otěže zápasu. V hledišti to zahučelo při střele Čížka, která si však cestu mezi tyče nenašla. Po změně stran pak další Čížkovu střelu vychytal Daněk. A českobudějovický gólman si poradil i se samostatným nájezdem Pitáka.

Domácí tak mohl potrestat aktivní Řezníček, jehož střela ve vzduchu zaplavala, ale zkušený Špit těžký balón chytil. V 77. minutě přišel další velký závar Jablonce, tentokrát Benešovi střelu vykopl z brankové čáry Lengyel.

V 87. minutě ale přišel rozhodující okamžik. Sudí Franěk nařídil pokutový kop za stažení Lafaty. Jablonecký kanonýr si sám vzal míč a střelou k tyči překonal Daňka. Vzápětí hostující hráči obsypali sudího a důsledkem toho bylo vyloučení Řepky. Zbývající minuty si Jablonec už pohlídal a uhájil výhru.

Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)
Branky: 24. a 87. z pen. Lafata - 11. Řezníček. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Jiřík. ŽK: Zoubele, Čížek - Lengyel, Markovič, Hudson, Táborský, Řepka. ČK: 87. Řepka. Diváci: 2018.
Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, F. Novák - Kopic (67. Zoubele), Čížek, Piták (90. Štochl), Loučka, Kovařík (74. Jablonský)- Lafata. Trenér: Kotal.
Č. Budějovice: Daněk - Riegel (82. P. Novák), Řepka, Lengyel, Machovec - Markovič, Javorek, Otepka (75. Rýdel), Sandro (69. Hudson) - Táborský, Řezníček. Trenér: Soukup.

Reklama