Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 1:0Příbram konečně také vyhrála, zato Plzeň už tři kola nepoznala vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mareš 1 : 0
Záznam online reportáže

I Příbram už se konečně dočkala v lize výhry. A nad favorizovanou Plzní k tomu! Stačil ji k tomu Marešův gól už v 17. minutě, neboť na jeho trefu nedokázali vlažně hrající hosté odpovědět. Už ve třetím zápase po sobě tak v lize nevyhráli, navíc po přechozích remízách v Teplicích a doma se Slováckem vyšli tentokrát na hřišti dosud posledního týmu tabulky bodově naprázdno a v tabulce propadli na třetí příčku.

Foto: Juan Medina, Reuters

Naštvaný kouč Pavel Vrba po inkasované brance.

Článek

Pro Plzeň docela šok.  Nebezpečný střelecký pokus Jugase v úvodu střetnutí nevzala vážně, takže za dalších dvanáct minut byla ztrestána. Šlapák snadno obehrál Čišovského, gólman Kozáčik jeho centr jen vyrazil a nekrytý Mareš pohodlně skóroval do prázdné brány.

I bez zraněného kapitána Horvátha, který usedl jen na tribunu, přitom Západočeši celou úvodní čtvrthodinu útočili a hráli na polovině domácích. Sice bez pořádného zakončení, natož pak šance, navrch však měli. Ovšem jen opticky, protože podobně jako v předchozím domácím střetnutí se Slováckem jim scházelo víc pohybu, nasazení, a také důrazu v osobních soubojích, o nějakém nápadu či překvapivé přihrávce nemluvě.

Gól je navíc evidentně vyvedl z míry, zatímco Příbrami pochopitelně pomohl. Vedla, nemusela tudíž spěchat a z dobře organizované a disciplinovaně si počínající obrany mohla vyrážet k rychlým a nebezpečným brejkům. A kdyby po výpadu Střihavky Kalivoda v plzeňské šestnáctce neuklouzl, mohla se ocitnout v sedmém nebi.

Plzeň si s perfektní defenzívou domácích nevěděla rady, takže do první příležitosti se dostala až šest minut před přestávkou. Rajtoral pálil z voleje parádně, brankář Hruška se však blýskl zákrokem ještě brilantnějším.

To osm minut po půli se jeho plzeňský protějšek Kozáčik jen díval, jak technická střela Šlapáka těsně míjí tyč. Až tento moment hosty probral, takže konečně přišel jejich nápor. Hanousek však ve slibné příležitosti střílel těsně nad břevno, unikající Darida si pádem v šestnáctce penaltu  nevymodlil, hlavičkující Ďuriš trefil v 71. min. jen tyč.

A protože deset minut před koncem nemínil rozhodčí Příhoda posoudit Krbečkův zákrok na Ďuriše jako penaltový a vzápětí Hruškou lapený míč za čárou také neviděl, Příbram překvapivou první podzimní výhru hlavně zásluhou výborného výkonu gólmana Hrušky uhájila.

Příbram - Plzeň 1:0
Branku: 18. Mareš. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Hájek. ŽK: Divíšek, Dejmek, Šlapák - Procházka, Limberský. Poločas 1:0.
Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek (73. Pleško) - Mareš (82. P. Pilík), Krbeček, Kalivoda. T. Pilík (61. Koukal), Šlapák - Střihavka. Trenér: Marko.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský (87. Hejda), Ševinský, Limberský - Darida, Procházka (56. Štípek) - Rajtoral, Hanousek (63. Zeman), Ďuriš - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: