Hlavní obsah

Hráli jsme fotbal jako před třiceti lety, zlobil se po prohře v Příbrami plzeňský Vrba

Rozladění neskrýval. Aby ne, když prohra v Příbrami znamená další citelný zásah do plzeňských bodových propočtů. „Někteří hráči si zřejmě myslí, že když zvládli zápas na Atlétiku, nemůže se nic stát. A najednou přijde Příbram a vyhraje,“ glosoval plzeňský kouč Pavel Vrba selhání svého týmu. Mimochodem už třetí v řadě, neboť následovalo po remízách v Teplicích a doma se Slováckem.

Foto: Petr Horník, Právo

Příbramský Jiří Mareš se raduje z vítězného gólu proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Nebyli k poznání. Vůbec nepřipomínali Plzeň, které publikum ještě před pár týdny tak nadšeně aplaudovalo pro její moderní ofenzivní pojetí plné pohybu, rychlosti, parádních akcí a krásných gólů.

Ani absence Horvátha nebyla omluvou

„Hráli jsme fotbal, jaký se hrával před třiceti lety. Bez pohybu, koncentrace, s jedinou šancí, do níž jsme se dostali, a kterou domácí brankář Hruška zlikvidoval," přiznával trenér Vrba, přičemž ani absenci zraněného dirigenta Horvátha jako omluvu nebral.

„Chyběl, samozřejmě. Bez Horvátha nedovedeme dát finální přihrávku do vápna a máme problémy v ofenzivě, ale i bez něho jsme měli první poločas zvládnout lépe," vyčítal svým svěřencům.

Ďuriš: Bububu v Čechách stačí

Ti se cítili ukřivděni hned několika verdikty sudího Příhody hlavně ve druhém poločase. „Ukazuje se, že když v českém fotbale udělá někdo bububu, zabírá to. Jsme naštvaní, ale ať si každý udělá názor sám," zlobil se Michal Ďuriš, jenž se po zákroku Krbečka v samém závěru zápasu marně dožadoval penalty.

„Nepřekvapilo mě to. Trénoval jsem Miška v Bystrici a poznám ho," jen se usmíval domácí trenér Karol Marko, zatímco jeho kolega na plzeňské lavičce Pavel Vrba nemínil glosovat ani výroky svého hráče, ani výkon sudího.

„Nebudu se k rozhodčímu vyjadřovat. Jen mně vadilo, že neponechával výhody a nenechal nás hrát, takže scházelo tempo. Ve druhé půli se odehrálo snad jen patnáct minut čistého času. Ale to je zřejmě jeho trend," pečlivě volil slova.

Na sérii prý nemyslel nikdo

Domácí Marko se jimi nechal naopak opájet. Aby ne, když jeho tým v desátém kole konečně poznal, jak chutná vítězství. A kdyby se k dosavadní podzimní škaredé bilanci připočetlo i bídné jaro, slavila Příbram zisk tří bodů dokonce poprvé od dubna.

„Ale to já tady nebyl, stejně jako v příbramské šatně neseděli Střihavka, Kalivoda, Trapp a další hráči. Proto o nějaké sérii nepadla ani zmínka," rozpovídal se domácí kouč.

„Vítězství nad vyspělým soupeřem je ale nesmírně cenné. Byl to náročný zápas, neboť jsme se museli obejít bez Trappa a Wagnera, navíc jsme předem věděli, že budeme hodně běhat bez míče, ale zvládli jsme ho. Škoda jen, že jsme z některého kontru nepřidali druhý gól. Mohli jsme mít klid, zatímco soupeř by ještě víc znervózněl," glosoval Marko zápas, který rozhodla trefa Jiřího Mareše.

„Asi nejdůležitější v mé dosavadní kariéře. Střihavka šel důrazně do vápna a mě nechali obránci volného," popisoval klíčový moment.. „Na Plzni bylo znát, že má v nohách pohárový zápas v Madridu. A absence Horvátha hosty také hodně poznamenala, je to přece jen jeden z nejlepších hráčů v lize. To vše nám pomohlo k tomu, že jsme Plzeň těsně po jejím zápase na evropské pohárové scéně zase porazili. Loni po Barceloně, letos po Atlétiku," vykládal Mareš.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: