Hlavní obsah

Největší euforie, radoval se Přerovský po vítězné trefě

Na hřiště přišel deset minut před koncem zápasu a v úvodní minutě nastavení rozhodl o vítězství fotbalistů Brna 2:1 nad Libercem. Daniel Přerovský zajistil svým premiérovým ligovým gólem z otočky nováčkovi tři body, s nimiž asi počítal už málokterý z příznivců Zbrojovky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnští fotbalisté doma opět mohli slavit výhru. Ilustrační foto.

Článek

„Gólman Hauzr ke mně vyrazil míč po předchozí Mezlíkově střele. Vypálil jsem naslepo, hlavně jsem chtěl trefit branku. Povedlo se," zářil dvacetiletý ofenzivní záložník. „Když mě trenér Čuhel posílal na trávník, kladl mi na srdce, ať zbývající minuty odmakám na sto procent. Snad se mi to podařilo," říkal skromně Přerovský.

Nevadí mu, že za první trefu v nejvyšší soutěži bude muset sáhnout hodně hluboko do peněženky. „Už cestou z hřiště mi to pokladník Petr Švancara připomněl. Rád zaplatím. Vždyť to byla největší euforie, jakou jsem dosud v kariéře zažil," tvrdil. Ani malou oslavu ovšem po utkání nechystal. „Vždyť mě hned v pondělí čeká zápas za juniorku," prozradil.

Návrat do Brna jim zhořkl

Zbrojovka nasbírala i díky jeho brance po deseti kolech Gambrinus ligy úctyhodných sedmnáct bodů. „Nemáme sice takovou kvalitu jako třeba Liberec, ale prosazujeme se týmovým výkonem a nadšením. A po nedávných vysokých porážkách s Jabloncem a na Slavii jsme taky notně vylepšili defenzívu," pochvaloval si brněnský kouč Petr Čuhel.

Triumfu nad Libercem dosáhlo jeho mužstvo i bez dlouhodobě zraněného Švancary a dalšího útočníka Michala Škody, který si odpykával trest za vyloučení v Olomouci. „Mezlík s Halaškou to na hrotu neměli snadné, ale prali se s hostující obranou statečně. A výtečný výkon podal i záložník Zavadil. Bylo sympatické, že oba týmy chtěly vstřelit v závěru vítězný gól, šťastnější jsme byli my," těšilo Čuhela.

Liberec naopak čeká na výhru už pět kol. „Chtěli jsme to v Brně konečně zlomit a nebyli jsme zisku tří bodů daleko. Byť jsme přišli pár minut před koncem o vyloučeného Váchu, dál jsme mysleli na vítězství. Vypracovali jsme si na konci střetnutí pár nadějných situací před brněnskou brankou, avšak nakonec dal rozhodující gól soupeř," smutnil zklamaný trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý.

Návrat do Brna zhořkl i bývalým hráčům Zbrojovky Šuralovi a Rabušicovi. „Moc jsem se sem těšil a chtěl jsem proti bývalému celku samozřejmě uspět. Takhle jsem si to ovšem nepředstavoval," svěřil se Josef Šural. Mohl být mnohem spokojenější, kdyby šest minut před pauzou zamířil hlavou místo do tyče do sítě. „To byla velká škoda, že mi to tam nepadlo. Utkání by se asi vyvíjelo jinak," říkal zklamaně. Neměl po nepovedeném duelu náladu na debaty s nedávnými spoluhráči. „Jen jsem kluky pozdravil," prozradil Šural.

Reklama

Související témata: