Hlavní obsah

Zvládli zápas na Atlétiku a myslí si, že se jim v lize nemůže nic stát, kritizoval plzeňský Vrba své hráče

Ve čtvrtečním zápase Evropské ligy na hřišti Atlétika Madrid dostali gól až v nastavení pár vteřin před závěrečným hvizdem, v nedělním ligovém střetnutí v Příbrami naopak inkasovali v samém úvodu. V obou případech však šlo o trefy, po nichž se plzeňští fotbalisté museli rozloučit s vidinou bodového zisku. Žádný div, že jejich trenér Pavel Vrba zažíval po překvapivé porážce v Příbrami velké rozladění.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek
Fotogalerie

Ztratit ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech sedm bodů, to je hodně citelný zásah do propočtů mužstva aspirujícího na titul. Zdá se, že stejně jako loni platíte daň účinkování na evropské pohárové scéně...

Letos nejsou naše ztráty tak velké, jako loni, i když poztrácené body - a prohra v Příbrami především - samozřejmě mrzí.

Před zápasem v Příbrami jste věřil, že se s nabitým programem vyrovnáte a čtvrteční zápas Evropské ligy ve Španělsku na mužstvu nezanechá stopy. Přesto se na výkonu vašich svěřenců projevil.

Den odpočinku navíc by asi skutečně pomohl. Vždyť ve čtvrtek v noci jsme hráli v Madridu, v pátek cestovali a už v neděli nastupovali v Příbrami, protože v pondělí byl na programu sraz reprezentace. Jenže to by musel někdo rozhodnout, že i my, a nikoli jen někdo jiný, můžeme hrát ligu v pondělí.

Není ale problém i ve vašich hráčích? Vždyť stejně jako v předchozím kole doma proti Slovácku vyrukovali k utkání hodně laxně a vlažně, za což je Příbram ztrestala.

Ve druhém poločase už byl náš výkon lepší, ale do přestávky jsme skutečně hráli fotbal, jaký se hrával před třiceti lety. Chyběl pohyb, koncentrace, důraz. Vytvořili jsme si jedinou šanci, kterou domácí brankář Hruška chytil, sami jsme pak chybovali. Při inkasované brance se pohybovalo v šestnáctce před Kozáčikem šest našich hráčů a jen tři domácí, přesto jsme dostali gól. To všechno jsou věci, které rozhodují zápasy.

Stává se už pomalu pravidlem, že inkasujete jako první a pak lopotně doháníte manko. Asi nejde o náhodu, když se vám to v Příbrami přihodilo už popáté po sobě...

O náhodu rozhodně nejde. Doplácíme na nedostatečný důraz a malou odpovědnost hráčů v obranné fázi.

Čím si laxní začátky vysvětlujete?

To je spíše otázka pro hráče. Někteří si asi myslí, že všechno půjde samo. Že když zvládli utkání na Atlétiku, nemůže se nic stát. A najednou proti nám vyrukuje Příbram a 1:0 vyhraje.

Můžete ovšem své svěřence omlouvat tím, že jim na hřišti chyběl zraněný dirigent a dispečer Horváth...

Jeho absence samozřejmě naši ofenzívu poznamenává, neboť bez něho nedovedeme dát finální přihrávku do vápna, ale i bez Horvátha jsme měli zvládnout a zahrát v prvním poločase daleko lépe.

Jak dlouho vám bude Horváth ještě chybět?

Těžko říci. Už tři týdny laboruje se zraněným lýtkem. Jakmile začne trochu víc trénovat, potíže a bolesti se vracejí.

Závěr příbramského střetnutí byl hodně hektický, někteří vaši hráči se na rozhodčího hodně zlobili a vyčítali mu, jak posuzoval některé sporné situace. Ďuriš dokonce prohlásil, že v české lize stačí, aby někdo udělal bububu...

Nebudu se k rozhodčímu vyjadřovat. Jen mně vadilo, že neponechával výhody a nenechal nás hrát, takže scházelo tempo. Ve druhé půli se odehrálo snad jen patnáct minut čistého času. Ale to je zřejmě jeho trend.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: