Hlavní obsah

Blažek má od Sparty požehnání k odchodu

PRAHA

Fotbalovému brankáři Jaromíru Blažkovi nic nebrání v tom, aby v zimě přestoupil z pražské Sparty do zahraničí. Místopředseda představenstva klubu Daniel Křetínský ve středečním pořadu Frekvence 1 Pressklub uvedl, že dal Blažkovi k přestupu své osobní slovo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Blažek možná sparťanské barvy v zimě opustí.

Článek

"Jeho přestup hrozí. Dohoda je taková, že když nějaká zajímavá nabídka bude, tak odejde," řekl Křetínský. Blažek má údajně několik nabídek z Anglie. V létě mohl odejít do Mönchengladbachu, ale tehdy nové vedení letenského klubu s přestupem nesouhlasilo.

Jednatřicetiletý Blažek působí ve Spartě od roku 2000 a kromě domácí soutěže se dokázal úspěšně představit i na mezinárodní scéně. Ať už při zápasech Sparty v Lize mistrů či jako druhý brankář na mistrovství Evropy v Portugalsku, kdy stál v brance národního týmu v zápase proti Německu.

Křetínský dále v rozhovoru jmenoval pět hráčů, na kterých hodlá klub stavět a naopak ze Sparty neodejdou. Vedle kapitána Karla Poborského to jsou Radoslav Kováč, Jiří Homola, a dvojice Tomášů Sivok a Jun.

Reklama

Související témata: