Hlavní obsah

Plzeňáci mají srdce na dlani, podporují charitu

Plzeň

Nejen fotbal a boje o body mají v hlavách fotbalisté Viktorie Plzeň. Tři klíčoví muži západočeské sestavy jsou tvářemi charitativního projektu Viktoriánské srdce - pomáháme fotbalem.

Foto: fcviktoria.cz

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth (vlevo) a kouč Pavel Vrba propagují charitativní akci Viktorie.

Článek

Obránce David Limberský a záložníci Vladimír Darida s Pavlem Horváthem jsou ambasadory každého dvojutkání Západočechů v Evropské lize. Hlavním patronem celého projektu je trenér Západočechů Pavel Vrba. „Úspěšní mají pomáhat, kde je třeba. A já jsem hrdý, že Viktoria se nyní řadí k úspěšným klubům a pomáhá dobré věci," komentoval projekt plzeňský trenér Vrba. „Rozhodl jsem se z vlastní iniciativy věnovat televizi na dětské oddělení západočeské nemocnice, aby si malí pacienti zpříjemnili Vánoce, když nebudou moci trávit svátky doma," řekl Vrba.

Vladimír Darida má pod křídly dvojzápas s Coimbrou, který symbolizuje úctu mládí plzeňské Vitktorie k seniorům, na jejichž podporu půjdou peníze z bitvy s portugalským sokem. Pavel Horváth zaštítil duely s Atlétikem Madrid a finance poputují na Dětskou chirurgii Fakultní nemocnice Plzeň.

Obránce David Limberský je tváří bitvy s izraelským Hapoelem Tel Aviv, přičemž výtěžek bude věnován na podporu zraněného fanouška Plzně Davida Bakaly, jehož předloni po zápase s Bohemians 1905 v Praze jeden z pořadatelů udeřil pěstí a Bakala upadl hlavou na chodník. Od té doby je nevidomý a upoutaný na lůžku.

Při domácím zápase věnuje klub částku závislou na návštěvě. Počet diváků Viktoria vynásobí třemi v případě vítězství, dvěma při remíze, při porážce bude za každého fanouška na účet připsána koruna. Hráči z kasy odevzdají za každý gól pět tisíc korun. „Při domácím zápase s Coimbrou činila částka pro seniory 47 535 korun. Cestou do Madridu se mezi sponzory a hráči v letadle vybralo osmdesát tisíc," uvedl konkrétní čísla Pavel Pillár, mluvčí Viktorie. Suma se vždy sečte za domácí i venkovní duel.

Konečný obnos ještě naroste, protože před koncem základní skupiny Evropské ligy proběhne dražba originálních dresů tří ambasadorů, přičemž částka ze jména každého z borců bude připsána na konkrétní účet. „V předvánočním čase pak trojice hráčů společně s vedením finance předá," prohlásil Pillár.

Viktoria hraje další utkání Evropské ligy skupiny B v Tel Avivu 25. října, izraelský tým pak přivítá doma 8. listopadu, na trávníku portugalské Coimbry nastoupí 22. listopadu a skupinu uzavře duelem s Atlétikem Madrid ve Štruncových sadech 6. prosince.

Reklama

Související témata: