Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:1Plzeň sérii nezdarů nezlomila, nad jabloneckým lídrem sice vedla, ale nakonec brala jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Čišovský 1 : 0
85. Beneš 1 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Ani ve čtvrtém ligovém duelu po sobě nedokázala Plzeň utnout sérii nezdarů. V atraktivním šlágru kola, který přinesl hlavně ve druhé půli velice dobrý a oboustranně ofenzivně laděný fotbal, sice nad Jabloncem vedla gólem Čišovského, pět minut před koncem ji však o vítězství obral hlavičkující Beneš. Severočeši si tak udrželi Plzeň na tříbodový distanc a dál vedou tabulku.

Foto: Petr Eret, ČTK

Uprostřed Jakub Hora z Plzně, vpravo Pavel Eliáš z Jablonce a zcela vlevo brankář Michal Špit.

Článek

Na nic jiného než na bránění, odkopávání míčů a blokování plzeňských střel se ligový leader čtyřicet minut de facto nezmohl, první poločas i tak bez úhony přečkal, ba co víc - v jeho závěru mohl jít dokonce do vedení.  Po akci Čížka totiž střílel Zoubele do poloprázdné plzeňské brány a jen skluz Limberského zachránil domácí od pohromy.

Plzeň přitom na rozdíl od předchozích tří ligových zápasů začala tentokrát soustředěně, ofenzivně a s patřičným nasazením hned od úvodních minut. Přes zesílený, hlavně však disciplinovaně si počínající jablonecký obranný val se se ale prodírala ke Špitově bráně těžce.

I tak si v první půlhodině několik slibných příležitostí vypracovala. Hned ve 4. min. střílel po Benešově otálení Ďuriš vedle, o třináct minut později pálil ze střední vzdálenosti Darida, Špit na jeho střelu nedosáhl, ale míč minul tyč, ve 20. min. se pak objevil před gólmanem Severočechů Bakoš, ale Špit nadvakrát i jeho možnost zlikvidoval.

Hosté mysleli jen na bránění a s útočením si hlavu  moc nedělali. Ve 13. min. sice kanonýr Lafata vyzval k ohrožení plzeňské brány Pitáka, jenže ten se k zakončení nedostal, v 33. min. po nedorozumění Kozáčika a obránců sice vypálil, ale jeho rána na efekt nabídla domácímu brankáři možnost, aby svou chybu efektním skokem napravil, aby v minutách před přestávkou likvidoval stejně jistě pokusy Lafaty a Nováka. Až těsně před půli mu musel vypomoci Limberským likvidující zmiňovanou příležitost Zoubeleho.

Do druhé půle vyrukovali Severočeši mnohem odvážněji, takže se hrálo oboustranně útočně, což servírovanému fotbalu samozřejmě prospělo. Zvláště, kdy se šance rodily před Kozáčikem i Špitem. Čížek však nedokázal vybíhající plzeňského brankáře přehodit, Bakoše zase u tyče uhlídal Eliáš, takže rozřešení přišlo až po stříleném centru Horvátha, který do sítě usměrnil Čišovský.

Hora měl v 64. min. po centru Limberského možnost plzeňské vedení stvrdit, ale jeho hlavička skončila na břevně, takže Jablonec mohl bojovat o vyrovnání až do konce. Po inkasovaném gólu skutečně převzal na pár minut iniciativu, neboť domácí se stáhli a začali spoléhat na rychlé výpady. Při jednom z nich proletěl Horváthův centr opět k Čišovskému, jenže Špit tentokrát vytáhl jeho střelu bravurně na roh.

Za zmařenou šanci byla Plzeň ztrestána. Pět minut před koncem zapomněla v šestnáctce na Beneše, jenž hlavou bez problémů vyrovnal a udržel tak svému Jablonci vedení v tabulce i tříbodový náskok před Plzní.

Plzeň - Jablonec 1:1
Branky: 58. Čišovský - 85. Beneš. Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Marek. ŽK: Piták. Diváci: 10 280. Poločas 0:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka (55. Ševinský), Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Bakoš (85. Adamov), Hora  (70. Kolář) - Ďuriš. Trenér: Vrba.
Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Zoubele (64. Kopic), Čížek (69. Vaněk), Piták (90. Jablonský), Loučka, Kovařík - Lafata. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: