Hlavní obsah

Hradec - Teplice 2:0Hradec porazil Teplice a vzdálil se pásmu sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Dvořák 1 : 0
82. Uškovič (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové v 11. kole první ligy zvítězili doma 2:0 nad Teplicemi a připsali si teprve druhou výhru v sezoně. Góly se o to zasloužili Pavel Dvořák a slovenský útočník Dušan Uškovič, který v závěru proměnil penaltu po faulu právě na Dvořáka. Hradec tak odskočil pásmu sestupu na rozdíl tří bodů. Teplice prohrály poprvé pod vedením nového trenéra Zdeňka Ščasného.

Článek

První poločas duelu týmů, jichž se už po třetině ligy týká boj o záchranu, vyzněl poměrně jednoznačně pro domácí. Jejich tlak řídil především levý křídelník Štěpán. Jeho rychlost a spolupráce se středním záložníkem Šislerem vypracovala už v prvních dvaceti minutách domácím dvě jasné šance. Tu první však nezužitkoval středopolař Hochmeister, po zpětné Šislerově přihrávce lapil jeho ránu brankář Grigar.

Druhá podobná akce už domácím vyšla. V 16. minutě opět spolupracovali Štěpán se Šislerem. Jeho centr z levé strany pak usměrnil do brány útočník Dvořák, přestože se původně zdálo, že střelcem byl Uškovič.

Slovenský útočník se však ještě na hřišti přiznal rozhodčím, že gól dal Dvořák. A odměnou Uškovičovi bylo, že se sám gólu později přece jen dočkal. Stalo se to ve druhé půli, která patřila spíše Teplicím. Ty ve snaze srovnat zatlačily domácí tým, ale jejich úsilí bylo víceméně jalové. Hosté se dostali vlastně jen do dvou pozic, z nichž mohli skórovat.

V té první se objevil kapitán Lukáš, ale jeho hlavička šla nad bránu gólmana Koubka. Druhá šance byla mnohem nebezpečnější. V 66. minutě dostal přihrávku za obranu protřelý Jarolím. Místo technické střely ale zvolil razantní variantu a trefil jen boční síť. Od té chvíle se Hradec opět dostal do hry, znovu byl lepším mužstvem.

Což se otvrdilo také gólově. Devět minut před koncem stáhl obránce Ježdík útočníka Dvořák a sudí Adam odpískal penaltu. Dvořák, tradiční hradecký exekutor, byl faulován, a proto přenechal míč kolegovi Uškovičovi. Slovák zvolil krátký rozběh a v klidu poslal míč do sítě.

Teplice už nebyly schopné zareagovat. Důležitý duel tak zvládl Hradec.

FC Hradec Králové - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 16. Dvořák, 81. z pen. Uškovič. Rozhodčí: Adam - Ubias, Košec. ŽK: Fukal, Uškovič - Podaný, Ljevakovič. Diváci: 3101.
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Harba (90. Pávek), Hochmeister, Šisler, Štěpán (80. Halilovič) - Dvořák, Uškovič (90. Strnad). Trenér: Plíšek.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Lüftner, Ježdík - Vůch (82. Melunovič), Jarolím, Ljevakovič, Vachoušek, Podaný (68. Kerič) - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: