Hlavní obsah

Do Bláži jsem rozhodně nechtěl zajet, říkal omluvně sparťan Kadlec

Jihlava

Dvě velké šance měl v nedělním duelu s Jihlavou sparťan Václav Kadlec (20). Nejprve skoro o dvacet let staršího bývalého spoluhráče přelstil, podruhé pálil vedle jeho branky. Mezi tím do něj ale pořádně zajel...

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Jaromír Blažek z Jihlavy zasahuje před Václavem Kadlecem ze Sparty.

Článek

Ve druhé půli zůstal Blažek po vašem zákroku ležet na trávníku. To byl záměr, jít do něj tak ostře?

Kdepak! Ani jsem ho nijak tvrdě nedojel. Uklouzl jsem, vůbec jsem do něj nechtěl jít. Bláža je zkušený. Nešel do toho po hlavě, chránil se. Samozřejmě jsem se mu omluvil a on to vzal. Viděl, že to nebyl úmysl, ale uklouznutí na mokrém trávníku.

Z Jihlavy jste si odvezli bod. Získali jste ho, nebo dva ztratili?

Dva jsme ztratili a strašně nás to mrzí, protože jsme přijeli na Vysočinu vyhrát. Podle průběhu zápasu to je asi spravedlivá remíza. V první půli byli lepší domácí, ve druhé my. Jenže jsme si nevytvořili žádné velké šance. Naopak Jihlava měla nebezpečné brejky.

Vy jste ale mohl zápas v posledních minutách rozhodnout. Zpanikařil jste při střele?

To nebylo zpanikaření. Ubývaly mi síly a už jsem si nevěřil, že bych toho obránce sprintersky předběhl. Rozhodl jsem se pro střelu, bohužel míč mi sjel.

Jubilujícímu Blažkovi jste dal v první půli gól po sólu. Jaký to je pocit, stát tváří v tvář bývalému spoluhráči, kterého znáte a on ví, jak zakončujete vy?

Když jsem převzal balón a vyrazil proti němu do sóla, měl jsem v hlavě, že mu udělám kličku. On ale zůstal hrozně dlouho stát, tak jsem ho zkusil obstřelit a vyšlo to. Ale pocit je to zvláštní, jít na něj.

Sparta má problémy po reprezentačních přestávkách, nevyhrává. Souvisí to s nimi?

Těžko říct. V Plzni jsme po repre pauze také nepodali dobrý výkon. Něco na tom možná bude. Ale pravdou je, že tým jako Sparta by s něčím takovým neměl mít problém.

Co tahle remíza znamená v boji o titul?

Zbytečnou ztrátu, mohli jsme se dotáhnout na Jablonec a Olomouc. Zápasů do konce zbývá ještě hodně, třeba se na závěr ukáže, že bod z Jihlavy je plusový. Nepanikaříme. Minulou sezónu jsme vedli po podzimu o šest bodů a nakonec jsme skončili druzí. Dva body po jedenácti kolech nejsou žádný problém. Ale nesmíme trousit body zbytečně, jak se nám to stává.

Trenér Lavička říkal, že se budete hodně připravovat na standardní situace, z nichž jste často inkasovali, ale v Jihlavě jste gól dostali znovu a po rohu...

To je pravda. Dostali jsme gól a ještě tam domácí měli po standardkách dva tři závary, které také mohly skončit brankou... Samozřejmě jsme standardky zkoušeli, ale ono to je těžké. Jste u hráče, míč se nějak odrazí, zareagujete a pak u něj nejste... Mně se to naštěstí tolik netýká, protože většinou nemám na starosti hráče a hlídám odražené balóny.

Gól vám dal Tecl, nejnebezpečnější hráč Jihlavy. Na toho jste se prý také připravovali. Jak je možné, že zůstal sám?

Připravoval jsme se na něj, má skvělou formu. Zůstal na okamžik bez dozoru a dal gól. Jak mi řekl, byl to takový Lafatovský gól. Míč se k němu odrazil, jen ho uklidil do branky. Je to samozřejmě chyba, že jsme ho nechali skórovat.

Čím to, že mužstva jako Sparta nebo Plzeň s nováčkem v Jihlavě ztrácejí body?

Jihlava vůbec není špatné mužstvo. Naopak, má kvalitu. Měla dlouhou sérii bez porážky. Problémy s ní budou mít i další týmy.

Reklama

Související témata: