Hlavní obsah

Jablonecký Piták litoval, že ani proti Slavii neprolomil střeleckou smůlu

Jablonec nad Nisou

Jablonecký fotbalista Karel Piták věřil, že by v sobotním utkání proti Slavii mohl prolomit střelecké trápení z posledních kol a dočkat se první ligové branky v této sezóně. Nakonec ale smůlu v koncovce neprotrhl ani proti bývalému klubu, jehož dres oblékal v letech 2001 až 2006. V první půli neproměnil dvě dobré šance a musel se spokojit jen s bodem za bezbrankovou remízu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karel Piták z Jablonce (vlevo) střílí míč před Ondřejem Petrákem ze Slavie.

Článek

Piták si vyčítal hlavně situaci z patnácté minuty. Na malém vápně si zpracoval střílenou přihrávku a trefil břevno, od něhož se pak míč odrazil na horní konstrukci branky znovu a hosté ho poté odehráli na roh. "Byl jsem na malém vápně, to bych měl proměnit. Šlo o nacvičenou standardku, Loučka to trefil přesně na mě, bohužel jsem to měl trochu na dlouhou nohu," litoval Piták v rozhovoru s novináři.

Mrzelo ho, že se mu v lize v poslední době gólově nedaří. "Nemůže mi to tam teď spadnout. Za poslední tři zápasy jsem měl šest gólovek, ale nula gólů. Tím mančaftu nepomůžu," prohlásil sebekriticky Piták.

V zápase proti bývalému klubu prý hodně toužil uspět. "Je nás tady hodně, co jsme hráli ve Slavii. Já už jsem pět šest let pryč, ale ta nostalgie tu furt trochu je. Chtěl jsem tenhle zápas vyhrát, bohužel se to nepovedlo," uvedl dvaatřicetiletý záložník.

Posteskl si, že Jablonečtí nezužitkovali dobrý první poločas a neproměnili některou z mnoha šancí. "Vytvořili jsme si čtyři pět gólovek, což proti Slavii není málo. Bohužel jsme je neproměnili. Druhý poločas už to bylo těžké, oni ještě víc zhustili prostor a bylo těžké se tam prosadit," podotkl Piták.

Jeho tým po cenné remíze 1:1 v Plzni už počtvrté v sezoně doma klopýtl a může přijít o vedení v lize. Podle Pitáka to ale ještě není vůbec rozhodující. "Důležité je, kdo tam bude po 30. kole. Samozřejmě víme, kde se pohybujeme. Chtěli jsme vyhrát, abychom odskočili. To se bohužel nepovedlo. V pátek hrajeme v Jihlavě, musíme zvednout hlavy a jedeme dál," dodal.

Reklama

Související témata: