Hlavní obsah

Remíza domácí nepotěšila. Nás ano, glosoval kouč Rada partii v Jablonci

Jablonec

Bezbranková remíza se poprvé v sezóně objevila v kolonce výsledků fotbalistů Baumitu Jablonec. Zrodila se v zápase s pražskou Slavií, která má naopak s takovým rezultátem v tomto ročníku více zkušeností. Červenobílí uhráli skóre 0:0 už potřetí, pokaždé venku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávisté měli z bezbrankové remízy větší radost než domácí.

Článek

„Do zápasu jsme vstoupili dobře.  Slavii jsme dostali pod tlak sérií příležitostí, ale jejich realizace nám dělala problémy. A další patálií bylo zranění Honzy Kovaříka. Ve druhém poločase nám chyběly jeho centry z levé strany. Po přestávce jsme pod dojmem bezbrankového stavu byli nervózní," ohlížel se jablonecký trenér Václav Kotal.

„Slavia dobře bránila a museli jsme si dávat pozor na její brejky. Kdyby je zakončila lépe, asi bychom měli těžkou pozici v boji o bodový zisk. Bohužel jsme ale také neskórovali, takže z toho byla remíza," konstatoval kouč Severočechů, kteří proti Slavii nastoupili v roli lídra tabulky.

Jablonec doma ztratil už devět bodů. „Moc mě to mrzí, protože si šance vytváříme. Venku jsme sice ještě neprohráli, ale mužstvo, které se chce v tabulce pohybovat nahoře, musí být na vlastním hřišti pánem. To se nám příliš nedaří, jelikož soupeři dobře brání a těžko se přes jejich defenzivu dostáváme," uvažoval Kotal.

Rada se na výsledek koukal jinak

„Remíza domácí asi nepotěšila, ale nás ano," vystihl charakter zápasu slávistický trenér Petr Rada. „Hrálo se na jiném terénu, než se očekávalo ještě před čtyřmi dny. Možná, že i sníh a povětrnostní podmínky způsobily, že nepadaly góly," zamyslel se kouč Pražanů.

„Prvních pětadvacet minut jsme nehráli, jak jsme si před zápasem řekli. Soupeř měl opravdu tři stoprocentní šance, které nevyužil.  Kdyby nás potrestal, těžko bychom se zvedali. Až po pauze jsme víc kombinovali a z toho vyplynuly i dvě šance," rozebíral Rada.

Těšilo ho, že Slavia jako první tým v soutěži neinkasovala od Jablonce gól. „Ano, je pozitivní, že jsme ubránili čisté konto, což se předtím proti tomuto soupeři nikomu nepodařilo. Zopakovali jsme výsledek z Liberce, kde jsme ale mohli vyhrát. Ala fakta jsou taková, že jsme neprohráli ani na půdě mistra, tedy pod Ještědem, ani na hřišti aktuálního lídra v Jablonci," argumentoval kouč, který ale vnímá i nelichotivou celkovou statistiku Slavie při zápasech venku. „Čekání na gól trvá pět zápasů. Na podzim ale zkusíme venku konečně i vyhrát a máme k tomu dvě příležitosti v Hradci Králové a pak v Českých Budějovicích," uzavřel Rada úvahy po jabloneckém vystoupení.

Reklama