Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 1:1Hanáci na severu Čech jen remizovali, takže se na první příčku nedostali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Petr 0 : 1
52. Mahmutovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Hanáci pohrdli možností převzít vládu nad fotbalovou ligou. V duelu dvanáctého kola totiž uhráli v Teplicích jen bod, takže s vedoucím Jabloncem sice zase srovnali krok, ale horší skóre je dál drží na druhé příčce. Zato Severočeši si alespoň na chvíli oddechli, neboť sestupovou patnáctou příčku přenechali minimálně do pondělí Českým Budějovicím, jejichž duel s Plzní kolo uzavře.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

Článek

Celých prvních dvacet minut dokazovali Hanáci na rozmáčených Stínadlech, že figurují na ligovém výsluní právem. Měli navrch, pohybem, důrazem a hlavně přesnou kombinací Teplice jasně přehrávali, jen zúročení převahy se nedočkali. Nejblíže ke gólu měl ligový kanonýr Ordoš, který v 16. min. na nic nečekal, trestný kop rozehrál okamžitě, ale nadýchaným lobem přehodil nejen brankáře Grigara, ale i břevno.

Teplice se po hodně opatrném začátku, kdy se očividně bály udělat chybu, probraly až po dvaceti minutách, kdy přece jen přidaly a začaly se také tlačit do útoku. Centry Vůcha a Podaného však v přehuštěné šestnáctce před Blahou adresáty nenašly, střelu Dolejše zase zblokovali obránci.

Olomouci změna partu evidentně vyhovovala... Mohla totiž vyrážet ze soustředěné obrany k rychlým výpadům, což jí vyhovovalo daleko víc než obléhání domácí obrany. Klesnil ještě svou slibnou příležitost nevyužil, neboť bránu minul, dvě minuty před přestávkou však po teplickém rohu utekl přes celé hřiště Navrátil, naservíroval ideální přihrávku Petrovi, který vyloženou šancí nepohrdl.

Domácí proto samozřejmě začali druhou půli náporem a už za sedm minut se dočkali vyrovnání. Podaný utekl po levém křídle, olomoucká obrana na Mahmutoviče úplně zapomněla a ten tváří v tvář Bahovi s přehledem skóroval. A za tři minuty se mohl skóre otočit docela, jenže po jeho dalekonosné střele se brankář hostů zaskvěl parádním zákrokem.

Olomouc pochopitelně zareagovala, převzala aktivitu, postupně získala územní převahu a zase se hrnula do útočení, jenže strhnout výhru na svou stranu se jí už nepodařilo. Navrátil deroucí se do slibné příležitosti totiž v poslední chvíli o míč přišel, čímž hosté výčet svých možností vyčerpali a museli se smířit s dělbou bodů.

Teplice - Olomouc 1:1
Branky: 52. Mahmutovič - 43. Petr. Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Gallo. ŽK: Ljevakovič - Škerle, Hořava. Diváci: 2410. Poločas 0:1.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Lüftner, Podaný - Dolejš (46. Jursa), Ljevakovič, Jarolím, Vůch (60. Kerič) - Vachoušek - Mahmutovič (82. Jindráček). Trenér: Ščasný.
Olomouc: Blaha - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava (90. Šindelář), Petr (75. Schulmeister), Pospíšil, Ordoš, Navrátil - Klesnil (80. Doležal). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: