Hlavní obsah

Hanáci promarnili šanci vládnout lize, trenér Pivarník však ví i po teplické remíze své

Teplice

Dobře věděli, že se jim v případě vítězství na teplických Stínadlech vnucuje šance prodrat se na první příčku tabulky. Šance doslova historická, neboť něco podobného nesvedlo mužstvo Hanáků ani ve slavné Brücknerově éře, kdy z tehdejšího Poháru UEFA vyřadilo Hamburger SV, sehrálo rovnocenné partie s Realem Madrid či poslalo domů se sedmigólovým přídělem Fenerbahce Istanbul. Ba ani v dobách, kdy olomoucký dres oblékali Ujfaluši, Kováč a podobní borci se Sigma na ligovém výsluní nevyhřívala. A protože Hanáci na severu Čech nakonec jen remizovali a Jablonec nepředstihli, panovaly v jejich řadách jisté rozpaky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Stoper Michael Lüftner z Teplic (vlevo) a Zdeněk Klesnil z Olomouce.

Článek

„Měli jsme tady vyhrát. Situace, v níž se Teplice momentálně zmítají, jsme měli využít," přiznával střelec olomouckého gólu Jakub Petr, že import pouhého bodu je pro jeho celek málo.

„Spíše jsme dva body ztratili, protože šlo o zápas, který se dal vyhrát. Jenže jsme prospali začátek druhé půle, domácí vystřelili jednou na bránu a byl z toho gól. Přitom jsme si v šatně opakovali, že musíme hrát pořád stejně aktivně jako do přestávky," neskrýval Petr rozpaky z remízy i koneckonců z toho, že se jeho tým na první příčku neprodral.

Máme osm plusových bodů, připomínal kouč

„Každopádně je to pro nás nová zkušenost, protože jsme o první místo nikdy nehráli. Někoho to může motivovat, jiného srážet, podstatné ale je, že remíza v Teplicích  představuje plusový bod. Další, který jsme získali," oponoval Michal Ordoš, na kterého se přijel na teplická Stínadla podívat i asistent reprezentačního trenéra Josef Pešice.

„Už osmý plusový, který máme, zatímco vedoucí Jablonec nasbíral zatím jen dva. Je sice dál před námi díky lepšímu skóre, ale v tabulce pravdy máme navrch my," korigoval názory svých svěřenců na hodnotu teplické remízy olomoucký kouč Roman Pivarník, který během pár měsíců svedl malý zázrak. Z týmu hrajícího loni o záchranu udělal aspiranta na titul.

Kádr, herní styl, pokora, i to jsou důvody

„Potenciál máme, svůj herní styl také, kádr plný mladých hráčů je hodně ambiciózní a co je podstatné - obrovská pokora mu neschází," vyjmenoval příčiny vzestupu. Samozřejmě že i zkušenosti, jež načerpal jako hráč i trenér na zahraničních štacích, k němu Olomouci pomáhají.

„Jasně, i ty roli sehrávají. Ale vzájemný respekt hráčů k trenérovi a můj k hráčům také. Stejně jako síla kolektivu, což v našem případě není fráze. Má znalost olomouckého prostředí pochopitelně rovněž," přidával Pivarník, podle něhož jeho svěřence rozhodně nijak nesráží ani vědomí, že útočí na první příčku.

„Naopak, vědomí, že se prakticky celý podzim pohybujeme v první čtyřce, je pro hráče ohromně motivující. I v Teplicích tomu tak bylo, byť jsme nakonec jen remizovali."

„Teď nad první pozicí neuvažujeme, takže to naši hru nijak neovlivňuje. Jsme rádi, že držíme šnůru neporazitelnosti a neřešíme, zda jsme v tabulce první, druzí nebo třetí. Pro nás je motivující hlavně to, abychom se na vedoucí příčku dostali po devětadvacátém kole a v posledním ji udrželi," potvrzoval ligový kanonýr Michal Ordoš, že ambice současného mužstva Hanáků jsou veliké. A ani remíza v Teplicích, považovaná za momentální ligové konstelace některými jeho spoluhráči za ztrátu, na nich nic nemění...

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články