Hlavní obsah

Kouč Baníku Látal dostal vyhazov. Nahradil ho Pulpit

Ostrava
Aktualizováno

Slaboučké výkony a poslední místo v tabulce: není divu, že vedení fotbalového Baníku Ostrava došla trpělivost a vyhodilo kouče Radoslava Látala. Na lavičce ho nahradil Martin Pulpit.

Foto: Sport.cz

Trenér ostravského Baníku Radoslav Látal u mužstva končí.

Článek

„Důvody jsou tři," uvedl Petr Šafarčík, předseda představenstva klubu. „Poslední místo v tabulce neodpovídá významu, který Baník v českém fotbale má. Osm bodů ze dvanácti utkání neodpovídá výkonům a možnostem týmu a v neposlední řadě jsme došli k názoru, že ani atmosféra v týmu není optimální."

Všechno se seběhlo rychle. Trenér Látal spolu s kapitánem Lukešem vysvětlovali současný stav v pondělí odpoledne klubovému představenstvu. „A Radek Látal nás nepřesvědčil, že se něco změní," oznámil jeden z majitelů Baníku Libor Adámek.

„Rozhodli jsme se pro výměnu," navázal Šafarčík. „Měli jsme několik typů. Martin Pulpit v telefonickém rozhovoru precizně analyzoval proč je Baník poslední, řekl, co se musí okamžitě udělat, aby v posledních čtyřech podzimních kolech si v tabulce polepšil, a líbila se nám i jeho analýza hráčů."

S Látalem končí i asistent Jiří Neček, Pulpitovým spolupracovníkem bude Milan Matějka. Ten stejně jako Pulpit uzavřel smlouvu do konce června příštího roku.

"Přicházím s obrovskou pokorou"

Martin Pulpit dostal oficiální nabídku trénovat Baník v podvečer. „Měl jsem dvě hodiny na rozmyšlenou, ale tolik jsem nepotřeboval. Přicházím na Bazaly s velkou pokorou, chci pomoci klubu, který v historii českého fotbalu znamená mnoho," pronesl na úvod.

Nový trenér ostravského týmu, jenž má prvoligové zkušenosti z Olomouce a ze Žižkova, je ale stále vázán k divizním Svitavám. „Na poslední tři podzimní utkání tam zajedu, jinak už budu zcela ve službách Baníku," vysvětlil Pulpit východočeskou vazbu. V úterý už vedl na Bazalech dva tréninky.

Změna trenéra není jediná, která je výsledkem pondělního zasedání představenstva. „Ukázalo se, že byla chyba zrušit funkci sportovního ředitele. Vrátíme se k ní, už hledáme vhodného člověka," informoval Šafarčík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice