Hlavní obsah

Mageru v Boleslavi odstavili, teď je zase zpátky. Možná mi pomohly zápasy za Kolín, říká

Jan KrůtaPrávo

Za trenéra Koubka byl útočník Lukáš Magera nedílnou součástí základní sestavy fotbalistů Mladé Boleslavi. Sotva po utkání na Slovácku v 7. kole Gambrinus ligy Koubek skončil, Magera byl odstaven na vedlejší kolej. Z ničeho nic nechodil ani na lavičku. Až v pátek proti Brnu byl opět nominován k zápasu, nastoupil v základu a po jeho akci padl jediný gól zápasu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Magera (vlevo) je rád za návrat do sestavy Mladé Boleslavi.

Článek

Můžete prozradit, proč s vámi nový trenér Minář přestal počítat?

Začal sázet na jiné hráče a já nebyl ten, kdo by seděl do jeho systému. Odehrál jsem vlastně jen jeden pohárový zápas a jeden přátelák.

Nebyla za tím vším nějaká hádka nebo osobní spory s koučem?

Nic takového neproběhlo. Trenér mi na rovinu řekl, co si myslí. Že nemám formu, jako na začátku sezóny a nechce mě brát na zápasy třeba jen na pět minut nebo na lavičku. Bylo to od něj férový, než aby mi mazal med kolem huby.

Jak jste novou situaci přijal?

Dohodli jsme se, že budu radši chodit hrát ČFL za Kolín, což je taková farma Boleslavi. Pro mě to bylo lepší, než chodit kopat za béčko jen s mladýma klukama.

Nebyla to pro vás trochu degradace?

Trošku mě všechno mrzelo, ale nemohl jsem udělat nic víc, než hrát zápasy s chutí a dokázat, že do týmu Boleslavi patřím.

Jak vás v Kolíně přijali?

Bezvadně. Chtěl bych všem poděkovat. Mužstvo mají dobré, hraje tam třeba Hartig, co býval v Bohemce. Trenér Veselý zase působil na Žižkově. Hodně jsme si spolu rozuměli a bavili se o mojí situaci. On mi pomohl dostat se zpátky. Stejně jako mi pomohly zápasy za Kolín.

Snášel jste těžko, že nehrajete za Boleslav?

Byl jsem trochu smutný, že jsem jen trénoval a jezdil hrát za Kolín. Ale říkám si, že všechno špatné může být k něčemu dobré. Prostě jsem to musel vzít, i když bych si na zápasy, které Boleslav hrála beze mě, určitě věřil.

Kdy nastal obrat k lepšímu?

Poslední zápas za Kolín mi vyšel, dal jsem gól a celkově jsem zahrál dobře. Pan Minář mi hned zkraje týdne řekl, že se mnou počítá, že jsem šel nahoru. Od středy jsem věděl, že budu v základu. Potěšilo mě to hodně. Snad jsem podal slušný výkon, hlavně jsme vyhráli.

Věříte, že jste si místo vybojoval zpátky?

Přál bych si to, ale člověk nikdy neví. Teď máme doma Spartu a moc rád bych se v sestavě udržel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články