Hlavní obsah

Teplické nové tváře bojují o místo

Dvě nová jména se objevují v sestavě prvoligových fotbalistů Teplic. První zkušenosti v nejvyšší soutěži sbírají teprve 18letý stoper Michael Lüftner a 23letý záložník Tomáš Jursa. A svými výkony naznačují, že by se mohli v týmu prosadit.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Stoper Michael Lüftner z Teplic (vlevo) a Zdeněk Klesnil z Olomouce.

Článek

Lüftner byl povoláním do teplického „áčka" překvapen. „Nedávno jsem byl s českou reprezentační „devatenáctkou" na kvalifikaci v Severním Irsku. Po návratu jsem dostal pozvánku z ligového týmu, protože někteří kluci byli zranění nebo vykartovaní. Nevěděl jsem, co mám od premiéry v Hradci Králové čekat. Snad jsem nezklamal ani doma proti Olomouci. Snažím se odvést maximum ve prospěch mužstva," líčil Lüftner.

Ve stoperské dvojici nastupuje po boku zkušeného Petra Lukáše. Drží nad ním kapitán ochrannou ruku? „Jistě, Petr mi radí, co a jak. Bez něj bych to měl na hřišti těžší. Bojujeme o záchranu, takže to není ideální situace, ale nervozitu si nechci připouštět," tvrdil nadějný mladík, který má podporu i od nového trenéra Zdeňka Ščasného.

Jursa přišel do Teplic už v létě z druholigové Karviné. Na ligovou příležitost čekal kvůli zranění několik měsíců. „Zranil jsem se v generálce před ligou. Z tribuny se na fotbal dívá hůř, než když je člověk na hřišti. Ale nešlo to. Byl jsem hodně netrpělivý. Už nějaký čas trénuji a konečně si mohu i zahrát. Debutoval jsem proti Olomouci. V sestavě je konkurence a záleží na trenérovi, pro koho se rozhodne," přemítal záložník.

Jak vnímá nelichotivé teplické postavení v tabulce? „Řekli jsme si, že to musíme zlomit nasazením a bojovností. V sobotu pojedeme na hřiště poslední Ostravy pro tři body. Pocházím z Ostravska, pár kluků z tamního Baníku znám, a bude to pro mě prestižní zápas," dodal Jursa.

Reklama

Související témata: