Hlavní obsah

OBRAZEM: Plzeňáci si smlsli, vyučený řezník Horváth a spol. rozhodují v kuchařské show

Plzeň

Cesta za vítězstvím v kuchařské show MasterChef je trnitá. Tentokrát bude muset desítka nejlepších amatérských kuchařů oslnit svým uměním prvoligový fotbalový tým! Jejich týmová výzva totiž proběhne přímo na stadiónu Viktorie Plzeň, kde se soutěžící pořádně zapotí. Hráči v čele s kapitánem a vyučeným řezníkem Pavlem Horváthem budou ochutnávat nejen lehký oběd, ale také oslavný dort, s nímž měly oba týmy hodně velké trápení.

Foto: Sport.cz

Netradiční kuchyně přímo na fotbalovém trávníku...

Článek
Fotogalerie

Pamlsky dostali vlastně za odměnu. Na stadiónu Viktorie se tento díl pořadu MasterChef natáčel v září. V krásném slunečném počasí a především za standardně dobré nálady plzeňské družiny. Jen několik málo dnů po domácím vítězství proti Lokerenu a postupu do základní skupiny Evropské ligy se svěřenci Pavla Vrby nechali pohostit od kuchařů z kulinářské show.

„Organizátoři a produkční pořadu měli eminentní zájem o natáčení pořadu ve Štruncových sadech, souhlas jsme podmínili postupem do základní skupiny Evropské ligy. Po nervy drásajícím vítězství proti belgickému soupeři jsme pak už neměli kam uhnout," popisuje s úsměvem cestu k nezvyklému menu plzeňských fotbalistů tiskový mluvčí viktoriánů Pavel Pillár. „Překvapil nás velmi početný tým organizátorů i pečlivé plánování všech podrobností, nicméně i díky tomu proběhlo celé kuchařské dopoledne v Doosan Areně k velké spokojenosti."

Trenér Vrba povolil i sladkou tečku

Amatérští kuchaři soutěžící o celkové vítězství v show dostali jako zadání připravit pro zhruba třicetičlennou skupinu hráčů a realizačního týmu lehký oběd v podobě polévky a lososa, trenér Pavel Vrba povolil také sladkou tečku v podobě slavnostního dortu. „Chutnalo nám, oběd přímo mezi lavičkami byl navíc příjemným zpestřením," vzpomíná na zářijové menu stoper Marián Čišovský.

„Těžší už bylo rozhodnout o vítězích, přece jen se všichni kvůli nám snažili od brzkého rána a my jsme pak některé museli zklamat. Nicméně vzali to naštěstí velmi sportovně," řekl k samotné show slovenský obránce, který se při otázce na své kuchařské dovednosti jen lehce usmál: „Nejsem určitě tak zdatným kuchařem, jako kuchaři z této show, ale sem tam se pokusím něčím manželku překvapit."

Gurmán Horváth byl přehlasován

Znalcem dobrého jídla je v kabině Viktorie bezesporu kapitán Pavel Horváth. „Není tajemstvím, že mám rád dobré jídlo a v tomto případě jsem všechny předložené pokrmy musel pochválit. Oceňuji dobrou práci v každém oboru a kuchaři z této show opravdu vařit umí," pochválil zpětně své hostitele plzeňský kapitán, který na závěr s úsměvem dodal: „V konečném hodnocení byl sice můj názor přehlasován, jako týmový hráč jsem však toto rozhodnutí kabiny přijal."

Jak si fotbalisté pochutnali a který tým u nich zvítězil, uvidí televizní diváci na Nově tento pátek ve 20:20.

Reklama