Hlavní obsah

Stáli při nás všichni fotbaloví bohové, oddechl si nový trenér Baníku

Ostrava

Kdyby nic jiného, tak nový trenér Baníku přinesl na Bazaly štěstí. Ostravský tým poprvé doma vyhrál a Martin Pulpit dobře věděl, že některé momenty zápasu mohly jeho vývoj nepříjemně změnit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Pulpit

Článek

„Musíme si uvědomit, že v 1. minutě Kerič běžel sám na naši branku a netrefil ji. Kdyby šanci proměnil, mohl být vývoj utkání jiný," upozornil Pulpit. „Nesmíme ani zapomenout, že vzápětí po našem druhém vstřeleném gólu vytáhl fantastický zákrok Michal Bárta proti hlavičce Keriče a nedovolil soupeři snížit. To při nás stáli snad všichni fotbaloví bohové. Vyhráli jsme, ale musíme být obezřetní a zůstat pokorní, včetně mne."

Baník deset minut před koncem vedl 3:0, ale o tři body se bál. „Přiznávám, že jsem si myslel, že už udržíme čisté konto. Ale přišla chyba Martina Lukeše, který míč z pokutového území neodkopl a dostali jsme gól," posteskl si Puplit.

Hektický závěr

Za tři minuty přidaly Teplice druhou branku, když Mahmutovič proměnil pokutový kop. „Když rozhodčí písknul, řekl jsem si, že ani nemusel, a myslel si, že kopat budeme my. Pro mne to byla nepochopitelná situace. Poslední minuty byly hektické, všichni jsme tlačili hodiny dopředu, aby už byl konec," pokračoval kouč.

Podle Pulpita bylo utkání dvou klubů z konce tabulky ligově nadprůměrné. „V porovnání s posledními dvěma zápasy Baníku, které jsem viděl na videu, hráči předvedli větší úsilí a mám z nich příznivý pocit. Nicméně ve hře byly pasáže, s nimiž spokojený nejsem."

Na otázku Sport.cz, zda byl před svým debutem na Bazalech nervózní, Pulpit připustil, že byl, ale nedal to najevo. „Spal jsem poměrně klidně. Nicméně každý trenér před každým utkáním nervózní je. Nebylo by však dobré dát to nějak hráčům najevo. Snažil jsem se na ně působit klidně, aby klidní byli i oni a zápas zvládli. Jsem moc rád, že se jim to povedlo."

Reklama

Související témata: