Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 1:1Sparta vyzvala Jablonec k trháku, navíc možná bude do konce podzimu bez Kadlece

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Mareš 1 : 0
76. Hušbauer (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Sparta si dál počíná velkoryse... Na páteční výhru vedoucího Jablonce v Jihlavě totiž nedokázala v sobotním pokračování 13. ligového kola odpovědět, v Mladé Boleslavi jen remizovala a dovolila Severočechům, aby si vytvořili na špici tabulky dvoubodový náskok. Ba co víc, Pražané nabídli rivalům z Olomouce a Plzně, aby je také přeskočili. A to vše proto, že už tradičně nezvládli standardní situaci, po níž jim dal Mareš gól. Hušbauer sice z penalty vyrovnal, ale pak Spartě k vítězství nepomohla ani čtvrthodinová přesilovka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lékaři odvádějí Václava Kadlece z trávníku. Sparťanský útočník odnesl srážku zlomeninou čelní kosti.

Článek

Už po devíti minutách museli oba trenéři sáhnout do nachystané partitury. Nešpor se v hlavičkovém souboji srazil uprostřed hřiště s Kadlecem a oba museli střídat.  Mladého sparťanského fotbalistu dokonce odvezli hned do nemocnice s podezřením na prasklinu lebky, zatímco otřeseného domácího hráče odvedli lékaři do šatny s lehkým otřesem mozku a tržnou ránou na sedm stehů.

Podle lékaře pražské Sparty Petra Nováka Kadlecovi hrozí, že si ve zbytku podzimní části už nezahraje. "Na první pohled to vypadá na vpáčenou zlomeninu kosti čelní. Ale víc budeme vědět po přesnějších a komplexních vyšetřeních. Václav podstoupí i vyšetření počítačovou tomografií," řekl Novák v České televizi. Jako hodně pravděpodobná se jeví nutnost operačního zákroku. ""Zranění zřejmě bude chirurgický zákrok vyžadovat. Ale ještě opravdu musíme počkat na další zprávy z vyšetření," doplnil Novák.

Miller mrznul, Kulič šanci prováhal

Zdálo se, že nucené střídání buder představovat citelnější ztrátu pro Mladou Boleslav, neboť Nešpor si v prvních minutách počínal hodně aktivně a zkoušel překvapit letenskou defenzívu rychlými průniky. Sparta se také skutečně začala po pětadvaceti minutách  nadechovat, neboť domácí neudrželi míč, jejich kombinace vázla, k odraženým balónům se nedostávali, sami je pak Pražanům špatnými přihrávkami lacino odevzdávali.

Opatrně hrající hosté myslící hlavně na to, jak chybu neudělat, než aby k ní donutili soupeře, však nabízející konstelace nevyužili. Zůstalo jen u chvilkového nadechnutí, neboť veškeré jejich útočné snažení končilo hned za půlící čárou. Na Millera tak nešla za celý poločas jediná nebezpečnější střela!

To Mladá Boleslav měla v partii naplněné až po okraj osobními souboji, zato postrádající fotbal, zajímavé akce a střelbu k vedení blíž... Po půlhodině totiž využil Kulič minely Švejdíka, běžel sám na gólmana Vaclíka, ale se střelou váhal tak dlouho, až ho Jarošík skluzem o šanci připravil.

Sparťanská tradice - gól po standardce

Po přestávce se fotbal do Mladé Boleslavi přece jen dostavil. Hlavně zásluhou domácích, kteří začali daleko aktivněji a odvážněji, nešetřili pohybem a dvakrát v rychlém sledu hosty varovali.

Štohanzlovu střelu ještě v poklidu sebral Vaclík, pokus Kysely zblokoval Polom. Při rohovém kopu Kuliče však sparťanská obrana už tradičně zazmatkovala, čehož po Magerově hlavičce a Janíčkově střele využil Mareš. A Spartě mohlo být ještě hůř, kdyby v 65. min. Janíček ve velké šanci nepřestřelil.

Lavička reagoval okamžitě...,Posílil ofenzívu o Kweukeho a jeho tým se záhy dočkal vyrovnání. Mareš si v šestnáctce přidržel rukama Baleje, a sudí nejenže odpískal penaltu, ale domácího hráče pom druhé žluté vyloučil. Z nařízeného pokutového kopu Hašbauer skóre srovnal, takže hřiště bylo najednou plné vášní a emocí. Zvláště, když Vaclík vzápětí vyškrábl Kyselovu střelu doslova zázračně na roh.

Závěrečný nápor Sparty se už rozplynul do vytracena, takže body se nakonec v Mladé Boleslavi po zásluze dělily.

Mladá Boleslav - Sparta 1:1
Branky: 57. Mareš - 76. Hušbauer z pen. Rozhodčí: Adreleánu - Pospíšil, Paták. ŽK: Mareš, Kulič - Holek, Zápotočný. ČK: 73. Mareš.Diváci: 4348. Poločas 0:0.
Ml. Boleslav: Miller - Kysela, Kúdela, Janíček, Bořil - Ščuk, Brunclík (86. Fillo) - Mareš, Magera, Štohanzl - Nešpor (12. Kulič, 90. Sivrič). Trenér: Minář.
Sparta: Vaclík - Zápotočný (70. Kweuke), Švejdík, Jarošík, Pamič (46. Polom) - Holek - Kadeřábek, Kadlec (11. Jirásek), Hušbauer, Krejčí - Balaj. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: