Hlavní obsah

Tekla krev, praskaly kosti, Kadlece odvážela záchranka na operaci do vojenské nemocnice

Mladá Boleslav

Doslova hororová scéna! Po srážce dvou mladíků - mladoboleslavského Martina Nešpora a sparťanského Václava Kadlece - tekla krev a praskaly kosti. A kdyby jen to. „Vaška musela záchranka okamžitě převézt do střešovické nemocnice, kde se na neurochirurgickém oddělení podrobil tomografickému vyšetření. Po zlomenině čelní kosti lebeční bude operace nezbytná,“ vyřkl první diagnózu ještě přímo na hřišti lékař Sparty Petr Novák.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lékaři odvádějí Václava Kadlece z trávníku. Sparťanský útočník odnesl srážku zlomeninou čelní kosti.

Článek

Nevinný hlavičkový souboj. Nebo to spíše na nevinný souboj vypadalo, když v deváté minutě ligového duelu mezi Mladou Boleslaví a Spartou do vzduchu vyletěli Kadlec s Nešporem.

„Fakt běžný souboj, jakých svedeme za zápas a sezónu spoustu. Žádný zlý úmysl, šli jsme do toho oba naplno," líčil střet s odstupem času domácí Martin Nešpor. Na vyholené hlavě bouli jako hrom a k tomu navrch sedm stehů.

„Probral jsem se k vědomí až na zemi, cítil jsem se trochu blbě. A pak už jenom vím, že mě na nosítkách odnášeli za lajnu," doznával, že si z následujících sekund příliš nepamatuje.

Pro Kadlece podzim skončil

Jeho letenský protihráč Václav Kadlec odešel z trávníku po svých. Hned však mířil v doprovodu lékaře do šatny, protože Petr Novák okamžitě věděl, o jak vážné zranění se jedná. „Vpáčená zlomenina čelní kosti," diagnostikoval okamžitě Kadlecovo zranění a zařizoval převoz do střešovické ÚVN. „Musí se podrobit počítačovému tomografickému vyšetření a chirurgickému zákroku. Čím dříve, tím lépe," pravil rezolutně, zatímco záchranka opouštěla stadión.

„Fotbalový podzim pro něho skončil, ale nepředpokládám, že by zranění zanechalo na Vaškovi nějaké následky a že by snad ovlivnilo jeho další kariéru," mínil letenský lékař.

Nešpor přál rychlé uzdravení

Mladoboleslavskému Nešporovi se ta slova neposlouchala dobře, i když na srážce vinu nenesl. „Vaškovi přeji, aby se brzy uzdravil," posílal přání za letenským protihráčem a jen tak mimoděk si přejel rukou bolavou a sedmi stehy sešitou hlavu.

„Mám na ní už spoustu stehů, ale tyhle jsou první fotbalové. Většinu ostatních jsem si přivodil jako malý kluk u babičky na statku," svěřoval se s trochu hořkým úsměvem ve tváři. „Ale stehy k fotbalu patří stejně jako souboje. A já jsem zvyklý do nich chodit naplno a nic nevypustit. Takže do toho příštího bych šel stejně," tvrdil po utkání, v němž jeho Mladá Boleslav uhrála s favorizovanou Spartou nakonec bod.

On mimochodem chtěl jít i do dalších soubojů s Pražany. Jen co ho doktoři ošetří a zafačují mu hlavu. „Jenže lékař okamžitě prohlásil, že mám zřejmě otřes mozku a že mě na hřiště nepustí. Takže jsem si muset nechat zajít chuť," krčil Nešpor rameny, že o duel se Spartou už po devíti minutách přišel a zbytek zápasu sledoval s ofačovanou hlavou jen z lavičky.

Reklama

Související témata: