Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 0:1Vlastní gól pokazil Slavii jubileum, Plzeň už je třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hubáček (vlastní) 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Červenobílí si připomínají 120 let od založení klubu, ale na hřišti to bylo nešťastné jubileum. Fotbalisté Slavie prohráli v utkání 13. kola první ligy s Plzní 0:1, když jedinou branku si dal obránce Hubáček do vlastní sítě. Viktorii to přišlo velmi vhod, díky vítězství v Edenu přeskočila Spartu na třetí místo tabulky a ztrácí pouze bod na vedoucí tandem Olomouc, Jablonec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňští fotbalisté se radují z vedoucí branky proti Slavii.

Článek

Sešívaní začali i nadále s rekonvalescentem Kiselem jen na lavičce, zato s chutí. Škoda pálil bez přípravy a prudce, Koreš se své šance lekl. Ani Viktoria nechtěla zůstat stranou. Horváthův pokus zblokovala domácí obrana na roh, nebezpečný centr před branku adresoval Rajtoral. V 19. minutě pak sice Ďuriš střílel zády k brance, ale jen těsně ji minul.

Po půlhodince přišly zlé minuty Slavie. Mičola fauloval Čišovského a viděl žlutou kartu. To by nebyla až takové tragédie, jenže Horváth posadil přímý kop přesně na hlavu Hubáčka a ten hlavou nezadržitelně překonal vlastního gólmana... O chvíli později navíc Nitrianský fauloval Koláře a sám se při tom zranil, takže sešívaní utrpěli další ztrátu a na hřiště musel Cicman.

Druhý poločas nezačali červenobílí špatně, Latka sklepnul míč pro Škodu a jeho střela z hranice šestnáctky nebyla úplně marná. Jinak přibýval hlavně žluté karty, což Plzni vyhovovalo. Slavia se silou vůle přece jen tlačila za vyrovnáním. V 65. minutě k tomu měli velkou šanci. Škoda hlavou prodloužil míč k Mičolovi, jehož střelu Kozáčík vyrazil na roh.

Hosté se chvíli ocitli bez Limberského, který zůstal ležet na trávníku poté, co z kotle slávistických fanoušků přiletěl dělbuch, ale to nebyla pro Plzeň vážná komplikace. Uplatnila veškeré své zkušenosti, vedení si pohlídala a vlastní gól soupeře jí na výhru bohatě stačil.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 31. vlastní Hubáček. Rozhodčí: Bílek - Košec, Urban. ŽK: Mičola, Nitrianský, Škoda, Hubáček, Petrák, Latka, Tusjak - Kolář, Horváth, Kozáčik. Diváci: 8931.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský (37. Cicman), Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Koreš (59. Tusjak), Jarolím (76. Kisel), Zmrhal, Mičola - Škoda. Trenér Rada.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida (90. Hejda) - Rajtoral (87. Malakjan), Kolář, Ďuriš - Bakoš (81. Procházka). Trenér Vrba.

Reklama

Související témata: