Hlavní obsah

O vítězství jsme se báli do poslední vteřiny, řekl kouč Liberce Šilhavý

Liberec

Posun na páté místo tabulky hned za silnou čtyřku přineslo fotbalistům Liberce vítězství 3:2 nad Slováckem v dohrávce 13. kola Gambrinus ligy. Na tři body se ale hráči úřadujícího mistra pořádně nadřeli. V závěru dokonce museli i při početní výhodě po vyloučení hostujícího Reinberka hájit nejtěsnější náskok.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Šilhavý, kouč fotbalistů Liberce.

Článek

„První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Mohli jsme jít až do vedení na 3:0 a asi by bylo téměř rozhodnuto. Jenže soupeř nás zaskočil kontaktní brankou těsně před přestávkou. Po ní jsme přestali běhat, ztráceli jsme jednoduché míče a Slovácko se dostalo do tlaku i díky kvalitním hlavičkářům," líčil liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. Mrzelo ho, že po Hadaščokově zvýšení na 3:1 Slovan ihned inkasoval z kopačky Doška. „Bylo to po hloupé chybě, a pak jsme se báli až do poslední vteřiny, aby nedošlo k vyrovnání. Naštěstí to pro nás dobře dopadlo," oddechl si kouč Severočechů.

U všech gólů domácích byl Jiří Štajner, který se nejprve krásně trefil z přímého kopu a poté připravil pozice ke skórování svým spoluhráčům. „Radost z vítězství trošku kalí fakt, že jsme ve druhé půli kazili dost akcí. Zpočátku se mi hrálo lépe, ale celkově to mohlo být lepší. Na čtvrtou Spartu ztrácíme pět bodů, což je pořád dost,"mínil liberecký lídr.

Krajní bek Liberce Jiří Fleišman připustil, že zápas se v závěru proměnil v menší drama. „Říkali jsme si, že budeme hrát stejně jako v první půli, ale po přestávce nás svazovala nervozita. Někteří hráči soupeře zůstávali sami ve volných prostorech, i se štěstím jsme nebezpečné situace odhlavičkovali nebo odvrátili po zemi. Tři body jsme však urvali a na tom chceme stavět před dalším zápasem v Teplicích," uvedl Fleišman.

Finiš Slovácka přišel pozdě

Zklamání z výsledku netajil trenér Slovácka Svatopluk Habanec: „Prohospodařili jsme prvních třiačtyřicet minut, protože jsme měli z domácích velký respekt. Nedovedu si vysvětlit pasivitu a chybějící odvahu. Bylo to vidět v soubojích i při celkové hře." Hosté se ale postupně herně zvedli. „Dostali jsme se k našemu fotbalu, kdy jsme domácí napadali, a soupeř kazil přihrávky. Lituji toho, že jsme nebodovali, ale ukázalo se, že náš finiš i v početním oslabení přišel asi už pozdě." Slovácko prohrálo pod koučem Habancem teprve podruhé v devíti zápasech, co je na jeho lavičce.

Reklama

Související témata: