Hlavní obsah

Chceme ještě zabojovat o přední příčky, naznačuje Šilhavý odhodlání libereckého mistra

Liberec

Nabírá mistr dech? Takhle se možná ptají fanoušci libereckého Slovanu poté, co fotbalisté severočeského klubu opustili nelichotivý post v dolní polovině tabulky a snaží se dotáhnout blíž ke špičce. "Chceme ještě zabojovat o co nejlepší umístění," potvrdil odhodlání trenér Jaroslav Šilhavý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

Článek

Jak si vážíte faktu, že jste se po slabším období sezóny posunuli na páté místo prvoligové tabulky hned za čtvrtou Spartu?

Samozřejmě jsme za to rádi. Postavení v horní části tabulky je naším cílem. Jako obhájci titulu nechceme propadnout někam níž, spíš nás láká i čtvrté místo. Přitom ale musím uznat, že v pondělní dohrávce se Slováckem jsme s velkým úsilím uhájili v závěru těsný náskok.

Třetí gól, který byl rozhodující, vstřelil střídající Hadaščok po minutě pobytu na hřišti. Berete to jako šťastný tah při střídání?

Asi ano. Takové momenty ale k fotbalu patří. Vzpomínám si, že nedávno proti Ostravě jsme prohrávali 0:2 a střídající Honza Blažek zařídil dvěma góly remízu. Tak by to mělo být, aby náhradník výrazně promluvil do dění na trávníku. Co se týče Vojty Hadaščoka, neměl to při zakončení úplně jednoduché. Snad mu ten gól pomůže pro zvýšení sebedůvěry.

V neděli hrajete na půdě překvapivě posledních Teplic. Co říkáte na tristní umístění vašeho severočeského rivala?

I pro mě je nečekané, že jsou Tepličtí v takhle složité situaci. Prahnou po tom, aby se dostali zpátky do míst, o nichž si myslí, že by na ně měli patřit. Přestože mají kvalitní hráče, se i po výměně trenéra přesvědčují, jak je liga vyrovnaná. Chceme ale v Teplicích potvrdit naši pátou příčku a budeme bojovat o vítězství.

Váš zápas se Slováckem sledoval i teplický útočník Kerič, aby viděl v akci nadcházející protihráče. Víte o jeho návštěvě v hledišti?

Jistě. Andrej Kerič má jako bývalý liberecký hráč ve Slovanu pořád známé a s nadsázkou mohu říci, že „Keri" patří sem. Doufám, že i při zápase bude myslet na to, kde mu bylo dobře (úsměv). Ale každopádně Andrejovi přejeme, ať se mu daří kdekoliv.

Jak se těšíte na souboj s teplickým trenérem Zdeňkem Ščasným?

Bude to naše další setkání, ale v roli soupeřů. Když Zdeněk kdysi trénoval Viktorku Žižkov, vzal si mě k sobě jako asistenta poté, co jsem v témže klubu skončil s aktivní kariérou. Takže Zdeněk Ščasný byl můj první hlavní kouč, u něhož jsem začínal s trenéřinou. A na to se nezapomíná (úsměv).

Reklama