Hlavní obsah

Disciplinárka prošetří rasistické chování vůči libereckému Delargeovi

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s týmem AC Sparta Praha kvůli rasistickému chování diváků vůči libereckému útočníkovi Dzonu Delargeovi v zápase 12. kola Gambrinus ligy. Komise otevřela případ na základě podnětu občanského sdružení Fanprojekt Slovan Liberec a vlastního šetření.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Liberecký Dzon Delarge (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od Jiřího Štajnera.

Článek

Sparta dostala naposled v dubnu pokutu 80 tisíc korun za rasistické projevy fanoušků na adresu Thea Gebre Selassieho v utkání s Libercem. Pražskému klubu uškodilo, že za stejný prohřešek byla potrestána už loni na podzim. Tehdy Letenští dostali za chování fanoušků k reprezentačnímu obránci tmavé pleti pokutu 40 tisíc korun, která byla na jaře za opakování zdvojnásobena.

Disciplinárka se bude rovněž zabývat výtržnostmi a nesportovním chováním fanoušků při utkání 13. kola mezi Slavií Praha a Plzní. Příznivci vhazovali na trávník zapalovače a další předměty, ve druhé půli vybuchl poblíž hostujícího obránce Davida Limberského dělbuch. Výtržnosti diváků vedly k přerušení zápasu, který nakonec vyhráli Západočeši 1:0.

Šisler, Reinberk, Mareš a Sus si v příštím kole nezahrají

Následující zápasy 14. kola Gambrinus ligy vynechá kvůli červené kartě Jan Šisler z Hradce Králové. Stejný trest čeká i Jana Reinberka ze Slovácka, Jakuba Mareše z Mladé Boleslavi a brněnského Martina Suse, kteří byli v minulém kole shodně vyloučeni po druhé žluté kartě.

Za čtyři žluté karty si v Gambrinus lize jednou nezahrají Martin Latka a Milan Nitranský ze Slavie Praha, tepličtí Petr Lukáš a Václav Ježdík, Haris Harba z Hradce Králové, ostravský Vladan Milosavljev a Lukáš Štětina z Dukly Praha.

V druhé lize dostali za vyloučení v minulém kole stop na jeden zápas František Metelka z Opavy, Martin Schejbal z Pardubic a čáslavský Vlastimil Karal. Po čtvrté žluté kartě budou jednou chybět Bronislav Červenka a Tomáš Polách ze Zlína, karvinští Josef Hoffmann a Jakub Hottek, Petr Janda z Bohemians Praha, Václav Kalina z Bohemians 1905 a znojemský Radim Nepožitek.

Reklama

Související témata: