Hlavní obsah

Dukla - Ostrava 2:0Baník na Julisce inkasoval hned v první minutě a do třetice s Duklou prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Pospěch 1 : 0
25. Svatonský 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Euforie z první domácí výhry a vítězné premiéry nového kouče Pulpita fotbalistům Baníku moc dlouho nevydržela. Ostrava v úvodním zápase 14. kola Gambrinus ligy na Julisce inkasovala hned v první minutě a celé utkání pak odehrála jako v mrákotách. Dukla vyhrála 2:0 a i do třetice po svém návratu do nejvyšší soutěže tak Baník porazila při celkovém skóre 8:2.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Dukly Jan Svatonský (vlevo) a Tomáš Berger se radují z gólu do sítě Ostravy.

Článek

Tomu se tedy říká raketový start. Dukla otevřela skóre hned z prvního útoku. Svatonský po Vrzalově akci načechral míč do šestnáctky, kde nejvýše vyskočil Pospěch a hlavou k pravé tyči rozvlnil síť. Brankář Bárta si sice na míč sáhl, ovšem gólu nezabránil. Když balon zapadl do sítě, hodiny odměřily teprve 55. sekundu zápasu...

Baník sice přijel do Prahy povzbuzen první domácí výhrou nad Teplicemi, tento dopink mu ovšem bleskově inkasovaná branka vzala. Dukla byla v úvodu aktivnější a brzy se mohla dočkat druhé trefy. Kanonýr minulého kola Borek se v 17. minutě zdálky opřel do míče a jeho bomba otřásla břevnem, přičemž nový strážce ostravské branky Bárta se jen díval.

Ostravští stejně dalšímu úderu neušli. Domácí jako by okopírovali první gólovou akci, Svatonský se tentokrát z nahrávače pasoval na zakončovatele a po centru Bergra znovu hlavou zvýšil na 2:0. Obě gólové akce Dukla vedla ze svojí levé strany, a tak kouč Baníku Pulpit rychle vyhnal ze hřiště pravého záložníka Krauta a nahradil ho Vašendou. Baníku však nepomáhalo nic a domácí mohli završit hlavičkový hattrick. Další Pospěchův nálet ze vzduchu však tentokrát Bárta pohotovým zákrokem zhatil. Ostravský brankář se pak vytáhl i při nájezdu Bergra.

Ostrava je pouhý bod před posledními Teplicemi a prakticky již po prvním poločase bylo jasné, že na Julisce se v tabulce nikam výš neposune. Druhá půle plynula v poklidu a bez větších šancí, což domácím vyhovovalo.

Brankář Rada, který prodloužil v Dukle smlouvu až do léta 2015, zůstal po celý zápas bez práce. Baník bez Svěrkoše byl bezkrevný a neškodný, jako by ho záchrana ani nezajímala. Fantiš teprve v 88. minutě trefil aspoň branku a zavdal Radovi příčinu k zákroku...

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky: 1. Pospěch, 25. Svatonský. Rozhodčí: Adam - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zawada (Ostr.). Diváci: 1521.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Gedeon, Borek, Malý - Svatonský (70. Přeučil), Pospěch (82. Marek), Berger (90. Pázler). Trenér Kozel.
Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Kaprálik, Mach - Kraut (29. Vašenda), Lukeš (73. Onuchukwu), Droppa (83. Zeher), Fantiš, Kukec - Majtán. Trenér Pulpit.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články