Hlavní obsah

Hattrick Vlček věnoval dědovi a tátovi

PRAHA

Jedním z nejlepších hráčů Slavie Praha v sobotním ligovém zápase s Marilou Příbram byl Stanislav Vlček. Nedávná posila sešívaných se prezentovala výborným výkonem, který ozdobila třemi vstřelenými góly. Obrovská změna oproti předcházejícím duelům byla cítit od úvodních minut. "Děkuju trenérovi, že mě podržel," říkal po zápase spokojený Vlček.

Foto: Slavia Praha

Stanislav Vlček (vpravo) nedávno posílil pražskou Slavii společně s Martinem Zbončákem.

Článek

Z trápení se pocity slávisty Stanislava Vlčka změnily v blaženost. Úvod byl sice tradiční. Spálil velkou šanci, ale pak si dopřál proti Příbrami velký střelecký koncert. "Když jsem zaváhal v úvodu, říkal jsem si, že ten gól zase nedám," připomínal po utkání zpackanou první šanci znovuobjevený kanonýr.

Třemi góly přispěl k jasné výhře Slavie. "První byl nejdůležitější a nejjednodušší, poslední zase nejhezčí," srovnával a pochvaloval, jak mu gólové přihrávky nabízel Karel Piták.

V minulých utkáních se mu přitom střelecky nevedlo. Stejně jako celé Slavii. "Děkuju trenérovi, že mě podržel, vždyť jsem v sedmi zápasech nedal gól," připomínal nelichotivou bilanci.

Zlepšení přijde

Kdyby měl někomu věnovat premiérový hattrick v první lize, tak má jasno. "Dědovi, který se na to všechno dívá zezhora a věřím, že jsem mu udělal radost. byl to on, kdo mě s tátou odmalička vedli, vozili na tréninky a dělali vše potřebné."

Věří, že se dostává do větší herní pohody, která mu chyběla po příchodu z angažmá v moskevském Dynamu. "V poslední době jsem tam trénoval jen v béčku, muselo to na mě být znát, ale snad to bude čím dál tím lepší," předpokládá a věří, že Slavia ještě může zasáhnout do bojů o nejvyšší příčky.

Reklama

Související témata: