Hlavní obsah

Na Špita bych si netroufl, přiznal Magera po proměněné penaltě

Jablonec nad Nisou

Dva měsíce čekal Lukáš Magera na ligovou trefu. Zatímco na začátku sezóny byl stálicí sestavy Mladé Boleslavi, po sedmém kole upadl v nemilost trenéra Mináře. Čtyři kola nebyl ani na lavičce. Formu ladil v třetiligovém Kolíně. Po sérii nezdarů středočeského prvoligového týmu se do sestavy vrátil. Nejprve pomohl gólovou přihrávkou k triumfu nad Brnem, při remíze 1:1 pomohl obrat Spartu a v sobotu slavil druhý gól v sezóně. Pomohl k vítězství na hřišti favorizovaného Jablonce. „Snad se nyní vše otočí k lepšímu," doufal Magera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký kapitán Karel Piták uniká před boleslavským Lukašem Magerou.

Článek

Hektický závěr zápasu na severu Čech, v němž Mladá Boleslav zvítězila 3:2, prožíval na lavičce. A trnul. „Když jsme se trefili potřetí, byl jsem na chviličku úplně v klidu. Myslel jsem, že utkání dohrajeme bez starostí. Ale dost jsem se přepočítal," přiznával po utkání s úlevou Magera.

Mladá Boleslav přitom po jeho gólu ve 24. minutě držela vedení až do samého konce. „Lépe se zápas vyvíjet nemohl. Špit dostal červenou kartu, kopali jsme penaltu a brzy přidali druhý gól. "Vše jsme měli relativně pod kontrolou. Jenže jsme přestali hrát, nechali Jablonci prostor ve středu zálohy, kde mají velkou kvalitu a zkušené hráče, čehož využili," přemítal Magera o duelu, v němž Boleslavští dvakrát vedli o dva góly.

Čekání na penaltu ho nerozhodilo

Právě vytáhlý útočník ztrestal Severočechy za faul Špita na Nešpora v pokutovém území. Penaltu suverénně proměnil, míč napálil levačkou nechytatelně. Střídající brankář Valeš sice směr balónu vystihl, ale neměl nárok. „Kdysi jsem na Michala Špita penaltu kopal. Takže jsem hned před zápasem říkal, že pokud by na pokutový kop došlo, asi nepůjdu. Když ale dostal červenou, vzal jsem si míč a šel," vyprávěl Magera. Nerozhodilo jej ani dlouhé čekání na zahrání penalty. Než náhradní brankář Valeš naskočil do hry, tři minuty se nehrálo. „Měl jsem čas se rozmyslet, kam balón pošlu," smál se Magera.

Dobře věděl, že výkon jeho týmu nebyl v Jablonci vydařený. „Když vedete o gól, jste pořád v napětí. Na psychiku strašný nápor. Zápas jsme vyloženě ubojovali, přestože jsme hráli sedmdesát minut proti deseti," věděl Magera.

„Strašně se nadřeme na branky. A když už se konečně prosadíme, je trestuhodné, že si necháme dát tak laciné góly. Přijde mi, že se chyby pořád opakují. Ale porazili jsme Brno, remizovali se Spartou a teď máme tři body z Jablonce. Sedm bodů ze tří zápasů, je skvělá bilance. Zvláště, když se zisky z posledních dvou zápasů nikdo moc nepočítal. Snad se nyní vše otočí k lepšímu," doufal Magera.

Reklama

Související témata: