Hlavní obsah

Mahmutovič skóroval proti mistrovi už v první minutě. Umím překvapit, řekl teplický útočník

Teplice

Fotbalisté Teplic v zápase s Libercem předvedli, jak se má bojovat o záchranu. Důrazem po celém hřišti, velkou chutí a především díky proměněným šancím si připsali tři body, které je posunuly z poslední příčky na aktuálně nesestupovou pozici v tabulce Gambrinus ligy. Nejrychlejším ligovým gólem v historii klubu nastartoval domácí tým k jasnému vítězství 3:0 útočník Aidin Mahmutovič. Prosadil se po pouhých jedenadvaceti sekundách hry.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický útočník Aidin Mahmutovič (vlevo) se raduje ze vstřelení gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, že v případě výhry si trochu polepšíme v boji o udržení. Makali jsme jeden za druhého, dali jsme do toho všechno. Ten můj gól nás určitě zvednul. Jsem rád, že mi to tam padá," líčil spokojeně bosenský kanonýr.

„Hned po rozehrání mně míč prostrčil dopředu Mára Jarolím. Střílel jsem svou slabší levou nohou, ale umím překvapit a proti Liberci jsem překvapil," usmál se Mahmutovič, který v posledních čtyřech soutěžních zápasech v součtu ligy a poháru skóroval šestkrát. „Jsem útočník a góly se ode mě čekají," glosoval jeden z tahounů Teplic.

Momentální únik ze sestupových postů ovšem nepřeceňuje. „Je dobře, že jsme vyhráli, jenže podzim nekončí. Nový trenér Zdeněk Ščasný nás dobře motivuje. Takže se teď soustředíme na zápas na Spartě. Už jsem dal na Letné v lize branku a doufám, že přidám ještě aspoň jeden," culil se Mahmutovič.

Lüftner: Budu platit, ale to je v pořádku

Teplický stoper Michael Lüftner se radoval z premiérové ligové trefy. „Vážím si toho, že ten můj gól dodal našemu mužstvu klid. Měli jsme nacvičený signál při rohu, vyskočil jsem si na centr Marka Jarolíma a poslal balón do sítě. Ještě než míč doputoval do branky, tak jsem věděl, že na něj gólman nedosáhne. Ale během celého zápasu nám přálo i štěstí," vykládal mladík.

„Začali jsme od bojovnosti a brzy z nás spadla nervozita. Před měsícem jsem ještě ani netrénoval s áčkem a teď hraji stabilně, takže je to skoro pohádkový příběh. Budu platit hodně peněz do týmové kasy ještě za ligový debut a nyní i za první gól, ale to je v pořádku," říkal s úsměvem osmnáctiletý teplický objev.

Ve středu obrany se cítí v pohodě. „Kluci v mužstvu mě dobře přijali. Říkají mi, ať se nebojím a hodně mi pomáhají. Jsem zvědavý, jestli nastoupím v příštím kole na Spartě. Hlídat Kweukeho není snadné, protože ho asi nepřetlačím. Pokud půjdu do souboje, zkusím ho předskakovat," uzavřel Lüftner.

Bičík spoluhráče nešetřil

Zklamání netajil po porážce libereckých fotbalistů brankář David Bičík, který třikrát lovil míč ze sítě. „Je to strašné. Připravovali jsme se na rychlého Mahmutoviče a dostaneme od něj gól z první akce. Srazila nás ale až druhá branka. Bohužel nemáme takovou sílu, abychom nepříznivě se vyvíjející zápasy otáčeli jako loni v mistrovské sezóně. Nechci hodnotit spoluhráče, ale chybí nám předešlá herní lehkost v poli i důraz v koncovce," mínil zkušený gólman.

„S Teplicemi máme dlouhodobě negativní bilanci na jejich hřišti, kde jsme nevyhráli v lize asi sedm let. Přesto mi přišlo, že někteří naši hráči si mysleli, že se domácí porazí sami. Tepličtí byli vyhecovaní. Poznali jsme to již podle toho, jak si zařvali v tunelu při příchodu na trávník," všiml si Bičík.

Liberec postrádal v sestavě zraněného lídra Jiřího Štajnera, který bude chybět možná až do konce podzimu. „Nikdo ho v Teplicích nezastoupil," pokrčil rameny liberecký gólman.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: