Hlavní obsah

Kučera odmítl remízu. Rád za první ligový gól zaplatím, smál se jihlavský záložník

Jihlava

V předposlední minutě rozhodl zápas, který už spěl k bezbrankové remíze. Záložník Tomáš Kučera zajistil svým premiérovým gólem v Gambrinus lize fotbalistům Jihlavy vítězství 1:0 v předehrávce 15. kola nejvyšší soutěže nad Českými Budějovicemi.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský Tomáš Kučera (vpravo) uniká Jaroslavu Machovcovi z Českých Budějovic.

Článek

„Měl jsem už předtím dvě jiné šance, které jsem neproměnil. I tak jsem pořád věřil, že moje chvíle ještě přijde. Podařilo se," usmíval se jednadvacetiletý Kučera, jenž netušil, kolik ho bude první ligová trefa v kabině stát. „Neřeším to. Rád zaplatím. Vždyť díky této výhře máme devatenáct bodů a v zimní pauze se nám bude dýchat lépe," netajil radost.

Pochvala od kouče

Kučeru mohla těšit i pochvalná slova trenéra Jihlavy Františka Komňackého. „Tomáš se jako téměř jediný z našeho mužstva často pokoušel o střelbu. A nechyběl mu tah na branku. V klíčovém okamžiku na sebe vzal zodpovědnost," uvedl na adresu autora vítězné trefy.

Komňacký postrádal v důležitém duelu marody Kolouška, Tecla, Mešanoviče a Gabriela i vykartovaného Jungra. „O to je výhra cennější. Doslova jsme ji ubojovali. Kluci prokázali obrovskou vůli bodovat po předchozím naprosto nepovedeném střetnutí na Slovácku naplno," kvitoval s povděkem kouč celku z Vysočiny. Jihlavští tak utnuli sérii pěti zápasů bez vítězství v řadě a poprvé v sezóně uhájili čisté konto.

Budějovický smutek

Trenér Českých Budějovic Miroslav Soukup neskrýval veliké zklamání z toho, že bod proklouzl jeho týmu na poslední chvíli skrz prsty. „I to se občas ve fotbale bohužel stává. My můžeme jen litovat, že Řezníček zahodil těsně před pauzou stoprocentní tutovku. Rozhodně bychom si minimálně plichtu zasloužili. Jenže nám při přechodu do útoku chyběla jednoduchost a přímočarost. Domácím se aspoň jedna akce podařila, nám bohužel nikoli. Smutek však musíme rychle hodit za hlavy. Uděláme všechno pro to, abychom za týden zvládli poslední podzimní utkání s Mladou Boleslaví a sestupové starosti tak o něco zmírnili," hleděl Soukup už raději dopředu.

Rozladěný opouštěl metropoli Vysočiny i stoper Dynama Jan Halama, který ještě letos na jaře oblékal ve druhé lize jihlavský dres. „Věděli jsme, že je soupeř citelně oslabený, a chtěli jsme toho využít. Bodík jsme měli na dosah ruky, avšak nakonec bohužel odjíždíme s prázdnou. Může za to jeden propadlý balón, jehož se chopil Kučera a po parádním zaseknutí skóroval," pochválil protihráče Halama, který se svěřil, že se do Jihlavy velice těšil. „Vždyť tady skoro všechny znám. Bohužel ale utkání vůbec nedopadlo podle mých představ," štvalo ho.

Reklama

Související témata: