Hlavní obsah

Svěrkoš si možná obnovil zranění kolena, čeká se na rezonanci

Ostrava

Ostravský útočník Václav Svěrkoš nedohrál sobotní utkání fotbalové ligy se Slováckem kvůli zranění kolena. Je možné, že si znovu přetrhl zkřížený vaz v pravém koleni. Jasno bude po nedělním vyšetření magnetickou rezonancí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaný Václav Svěrkoš z Baníku.

Článek

Devětadvacetiletý Svěrkoš se objevil v základní sestavě Baníku poprvé od březnového utkání na Spartě, v němž si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Po osmi měsících si může od lékařů vyslechnout stejnou diagnózu.

Ze hřiště ho odnesli v 37. minutě po nevinně vyhlížejícím souboji s Jiřím Valentou. Svěrkoš si kousek za půlící čárou zády kryl míč před protihráčem, který do něj zezadu strčil. Po menším fyzickém kontaktu se ostravský útočník s výkřikem a bolestivou grimasou skácel k zemi, ihned se chytil za pravou nohu a odnést ho museli na nosítkách.

"Nebyl to asi nějaký zákeřný zákrok. Kdyby tam ten hráč ale nebyl, asi by se to nestalo," řekl novinářům po utkání Svěrkoš, který mohl chodit pouze s berlemi.

Už když letěl k zemi, vycítil, že je zle. "Chtěl jsem se zapřít a koleno nějak vyjelo. Cítil jsme něco podobného, jako když se mi to stalo minule. Zdá se to stejné," řekl Svěrkoš v obavách, že vaz znovu nevydržel. "Musím počkat na rezonanci, pak se uvidí," dodal.

Valenta žádné výčitky po souboji neměl. "Byl to neúmyslný zákrok. On si kryl balon, já jsem u něj jen stál, aby se neotočil kolem mě. Hned jsem viděl, že je to špatné, hodně řval," řekl záložník Slovácka.

Svěrkoš po předešlé operaci pauzíroval sedm měsíců, do ligy se vrátil v říjnovém utkání proti Brnu.

Smolná událost potkala Baník třináct měsíců poté, co z podobných důvodů musel ukončit kariéru Marek Jankulovski. Ten po stejné operaci vyběhl do duelu proti Hradci Králové, ale po osmi minutách si zranění obnovil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články