Hlavní obsah

Lukáš byl faulován, ten gól neměl platit, čertil se teplický kouč Ščasný

Praha

Dříve velký pruďas Zdeněk Ščasný sice vyletěl po gólu Sparty z teplické lavičky jako čertík z krabičky, ale po zápase už byl nad věcí, i když na něm bylo znát, že inkasovaný gól ho hodně žere...

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kouč Zdeněk Ščasný na lavičce Teplic.

Článek

Jak jste viděl branku Sparty ze své pozice?

Viděl jsem souboj Jarošíka s Lukášem... V první chvíli mi to připadalo, jako nedorozumění naší obrany, protože jsme neodvrátili odražený míč. Po zápase mi ale Petr Lukáš celou situaci popsal. Podle jeho slov gólu předcházel faul na něho od Jarošíka. Věřím mu. Kdyby dala Sparta branku z jiné šance, neřekl bych půl slova. Takhle to bolí, když na Letné saháte po bodu.

Vaši svěřenci ale hráli dlouho velmi dobře, nemyslíte?

V první půli jsme velmi dobře bránili, Spartu jsme nepustili do hry. Sami jsme se dostávali do slibných akcí, ale na rozdíl od zápasu s Libercem tam chybělo lepší finální řešení. Ve druhé už si vytvořila tlak.

Čím si to vysvětlujete?

Pořád je velký rozdíl mezi naší hrou doma a venku. Kdybychom hráli na hřištích soupeřů tak, jako v první půli na Letné, neztratili bychom tolik bodů a přivezli víc než jeden.

Co se s tím dá dělat?

Dál tvrdě pracovat, ale výkon z Letné je příslibem. Na druhou stranu jsme těžko mohli čekat, že budeme bodovat zrovna na Spartě, i když ta šance tu byla. On by bod v naší situaci sice mnoho neřešil, ale byl by psychickou vzpruhou.

Teplice po mnoha letech hrají o záchranu. Co s tím budete dělat?

V zimě musíme vhodně doplnit kádr a připravit mužstvo tak, abychom doma vyhrávali a z venku přivezli nějaké body.

Reklama