Hlavní obsah

Zahozené šance odčinil sparťanský záložník Krejčí perfektně zahraným rohem

Praha

Tři velké šance neproměnil sparťanský záložník a čerstvý reprezentant Ladislav Krejčí v sobotu v duelu s Teplicemi. Nakonec měl na výhře svého týmu lví podíl perfektně zahraným rohovým kopem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ladislav Krejčí spálil proti Teplicím tři tutovky.

Článek

Potrápily vás Teplice hodně?

Byl to pro nás všechny hodně těžký zápas. Jsem rád, že jsme ho zvládli. Ta vůle, vstřelit gól, byla patrná. O to víc jsem rád, že nám to tam nakonec padlo.

Vy jste zahrával rohový kop, po němž padl vítězný gól. Sám jste ale měl dvě tři slibné příležitosti. Co chybělo k jejich proměnění?

Jedna byla hlavou, ale to jsem se dost ukvapil a míč po ní jen sjel. Při střele, která šla těsně vedle, mi chyběl kousíček štěstí, pár centimetrů. Míč jsem tlačil na zadní tyč. Třetí šance byla tváří v tvář gólmanu Grigarovi. Chtěl jsem ho propálit, ale on mi střelu zlikvidoval. Měl jsem balón tlačit spíš nahoru.

Byl jste v závěru nervózní a koukal na hodiny, kolik minut vám ještě zbývá na vstřelení gólu?

Vůbec jsem na hodiny nekoukal. Byl jsem zabraný do zápasu. Věřil jsem i s přibývajícími minutami, že gól vstřelíme. Viděl jsem na celém mužstvu, že všichni jdou za vítězstvím. Z každého z nás byla cítit vnitřní síla. Tři cenné body jsme nakonec získali.

Gól v 84. minutě sice vstřelil podle zápisu Bekim Balaj, ale míč skončil za brankovou čárou už po hlavičce Jiřího Jarošíka. Jak jste viděl tu situaci?

Zůstal jsem stát u rohového praporku, na úrovni brankové čáry a přišlo mi, že míč skutečně skončil za ní po Jirkově hlavičce. Potvrdily to i některé televizní záběry. Dobře, ale že to tam Bekim dorazil.

Věděli jste, že Plzeň v utkání před vámi vyhrála v Liberci?

Možná někteří kluci ano, já se to dozvěděl až po utkání. My se ale Plzní nezabýváme. Soustředíme se na svoje zápasy a chceme vyhrát každý.

Máte hodně nahuštěný program, ve středu jste hrál za reprezentaci proti Polsku. Cítíte se unavený?

Nějaká únava tam je, ale snažím se hodně času věnovat regeneraci. Na sobotní zápas mě tým fyzioterapeutů a masérů připravil výborně.

Jak se spolupracovalo s Bekimem Balajem?

Vcelku dobře, jen potřebujeme doladit nějaké detaily. Třeba k některým centrům doběhl o chloupek později. Určitě to bude lepší.

Takže Léo Kweuke na hřišti nechyběl?

Brnu dal dva góly, jeden před tím Šmoně. Takoví útočníci, jako je on nebo Vašek Kadlec vždycky chybí. Bekim to ale vzal za ně a vedl si dobře.

Ve čtvrtek vás čeká důležitý zápas s Lyonem. Budete bránit bod, který vám stačí k postupu do jarní fáze Evropské ligy, nebo budete chtít doma vyhrát po Bilbau a Šmoně i nad lídrem skupiny?

Na bod s takovým mužstvem hrát nemůžete. Musíme útočit, být aktivní, nenechat je diktovat hru, což bude těžké. Ale věřím, že vyhrajeme.

Reklama

Související témata: