Hlavní obsah

Smolař Svěrkoš musí znovu na operaci kolena. Ligový ročník pro něj skončil

Ostrava

Ostravský fotbalista Václav Svěrkoš musí znovu na operaci pravého kolene. Tu nejhorší diagnózu potvrdilo v neděli ráno vyšetření magnetickou rezonancí. „Zkřížený vaz v operovaném koleni je úplně utržený a kloub poškozený více, než při jarním zranění v utkání na Spartě," oznámil krutý nález oddílový lékař René Boglevský.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Václav Svěrkoš (vpravo) v sobotním duelu proti Slovácku.

Článek

Útočník Baníku nastoupil v sobotu proti Slovácku poprvé v základní sestavě po plastice zkříženého vazu v pravém koleni, kterou podstoupil v březnu. Vůbec prvně se na pár minut objevil na trávníku 20. října v zápase s Brnem. Ve 36. minutě sobotního duelu ho fauloval Valenta a operované koleno náraz nevydrželo.

"Měl jsem začít hrát až po Novém roce"

„Přebíral jsem míč a zezadu přišel náraz. Snažil jsem se opřít o pravou nohu, ale koleno se pohnulo a já šel k zemi. Obrovská bolest signalizovala, že je zle. Byla to stejné, jako 16. března v utkání na Spartě, kde jsem si vaz přetrhnul poprvé," popsal zdrcený Svěrkoš kritický moment. „Měl jsem začít hrát až po Novém roce, návrat jsem uspěchal," hlesl.

„Určitě to nebyl úmyslný faul. Šlo o obyčejný souboj a je mi líto, co se Vencovi stalo. Když jsem slyšel, jak křičí bolestí a noha se mu třepala, pochopil jsem, že je zle. Hned jsem se mu omluvil a on moji omluvu, myslím, přijal," řekl po utkání evidentně zdrcený Jiří Valenta.

Svěrkoš se v průběhu druhého poločasu vrátil o berlích na lavičku Baníku. Nedělní vyšetření v březnu operovaného pravého kolene přineslo ten nejhorší výsledek. Ikona Baníku bude muset na novou operaci a čeká ji další dlouhé měsíce léčení. Tento ligový ročník pro ni definitivně skončil.

Reklama

Související témata: