Hlavní obsah

Brno - Příbram 1:0Fotbalisté Brna i v oslabení porazili gólem Lutonského Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Lutonský 1 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili po obětavém výkonu v 15. kole první ligy Příbram 1:0. Brňané přitom hráli 53 minut bez vyloučeného útočníka Pavla Mezlíka. Jejich sérii čtyř zápasů bez vítězství ukončila branka Lutonského z deváté minuty utkání. Příbram prohrála už počtvrté za sebou na hřišti soupeřů a v tabulce zůstává poslední se dvanácti získanými body, Brno poskočilo na pátou pozici.

Článek

Trenér Brňanů Čuhel při absenci útočníků musel sáhnout k nouzovému řešení, na hrotu se objevil vedle Pavla Mezlíka jinak defenzivně laděný Přerovský. I přes takový handicap měla Zbrojovka územní převahu, kterou domácí získali agresivním pojetím ve středu pole. Právě důraz vynesl domácím fotbalistům už v devátém minutě jednobrankový náskok. Lutonský šel důsledně za míčem a byl u něj o zlomek vteřiny dřív než váhající brankář Příbrami Hruška, před kterým brněnský bek stačil změnit směr míče a poslat jej do sítě.

Po vedoucím gólu Brňané ještě zvýraznili svou převahu, do brankových šancí se však dostávali jen zřídka. Většinu nakopávaných míčů před branku soupeře stačili sbírat hostující zadáci. Příbram se začala postupně osmělovat k častějším protiútokům, kterým chyběla jen přesnější koncovka. Ve 25. minutě hlavičkoval Wágner do brankáře Doležala, který o dvě minuty později vytáhl i přízemní střelu Trappa. Na druhé straně chyběla přesnější koncovka i Mezlíkovi, který těsně minul branku.

V závěru poločasu na hřišti vzrostla nervozita a po pošťuchávání před příbramskou brankou uviděl červenou kartu právě brněnský útočník Mezlík. Příbram i díky tomu srovnala krok a začala hrát odvážněji.

Navzdory početní převaze se hosté po změně stran k trvalé převaze nedostali. Stejně jako v úvodu poločasu totiž Zbrojovka ovládala střed hřiště, odkud dirigoval hru Zavadil a rychlý Lutonský nahrazoval doplňoval mezeru v útoku. Příbram se trápila, nechtěně potvrdila pozici nejhůře střílejícího týmu soutěže.

Kombinační souhra se hostům proti obětavému výkonu brněnských zadáků nedařila, výborný výkon navíc odvedl i brankář Doležal. V závěru se už nervózně hrající Příbrami vyrovnat nepodařilo. Brno tak zlomilo svoji neúspěšnou bilanci z posledních vzájemných zápasů, kdy Středočechům třikrát za sebou podlehlo.

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 9. Lutonský. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Kříž. ŽK: Přerovský, Lutonský - Trapp, Dejmek, Střihavka. ČK: 37. Mezlík (Brno). Diváci: 3270.
Brno: Doležal - Pašek, Brabec, Pernica, Kaufman - Glaser (89. Buchta), Sus, Zavadil, Lutonský (86. Fall) - P. Mezlík, Přerovský (69. Stehlík). Trenér: Čuhel.
Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Pleško - Mareš (46. Střihavka), Trapp, Krbeček, Šlapák (63. Stratil) - Danoski, Wágner. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: