Hlavní obsah

Hradec - Slavia 3:2Krize Slavie pokračuje, "sešívaní" podlehli i v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Nitrianský 0 : 1
18. Uškovič 1 : 1
33. Uškovič 2 : 1
64. Kisel 2 : 2
75. Halilovič 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Slavie neukončili výsledkovou krizi a v utkání 15. ligového kola prohráli v Hradci Králové 2:3, byť šli do rychlého vedení. Slávisté prohráli třetí z posledních čtyř zápasů, naopak Hradec zlomil svůj komplex z duelů se Slavií a v neděli nad ní vyhrál teprve podruhé v nejvyšší soutěži.

Foto: David Taneček, ČTK

Dušan Uškovič z Hradce Králové (uprostřed) se raduje z prvního gólu. Za ním zleva Radek Hochmeister z Hradce Králové, Martin Latka ze Slavie a brankář Slavie Martin Berkovec.

Článek

Triumf Hradce zařídili cizinci: dvakrát se trefil slovenský útočník Dušan Uškovič, vítěznou branku vstřelil dvanáct minut před koncem Bosňan Emir Halilovič. Slavii nespasily branky obránce Milana Nitrianského a nejlepšího střelce týmu Karola Kisela.

Slavia chtěla na východě Čech vylepšit svoji bilanci z venkovních utkání, ale po dnešku na cizím hřišti čeká na vítězství už 16 zápasů od loňského října. Pražanům nepomohl ani návrat novopečeného reprezentanta a klíčového obránce Martina Latky.

Slávisté s velkou fanouškovskou podporou byli na začátku utkání lepší a záložník Kisel potvrzoval pověst jejich nejnebezpečnějšího hráče. Nejprve brankáře Koubka prověřil nebezpečnou střelou a v deváté minutě už hosté slavili vedení: rohový kop vrátil před branku Latka a důrazný bek Nitrianský, další navrátilec do sestavy, zblízka skóroval.

Domácí odpověděli prakticky totožně. Také skórovali po závaru před bránou: Šisler krásnými nůžkami nejprve trefil tyč a důsledný forvard Uškovič vzápětí doklepl míč do brány.

Uškovič ale po další čtvrthodině dokázal, že není jen vysoký bijec. Po Latkově zaváhání postupoval sám na brankáře Berkovce, který nahradil zraněnou jedničku Čontofalského, a technickou střelou namířil přesně do horního rohu.

Druhá půle byla ve znamení velké slávistické snahy o další zvrat v utkání. A hostům se povedlo i vyrovnat, když Kisel po centru Juhara vstřelil už pátý letošní gól. Slavia se dál hnala do útoku, ale její snahy byly marné.

Velký taktický tah se totiž povedl domácímu trenérovi Plíškovi: ze hřiště stáhl autora prvních dvou gólů Uškoviče a jeho nástupce Halilovič v 78. minutě utkání rozhodl svým premiérovým zásahem v české lize, když se blýskl šikovnou kličkou a přízemní střelou. Slavia se už na další odpověď nevzmohla, Hradci podlehla poprvé od května 1994.

FC Hradec Králové - Slavia Praha 3:2 (2:1)
Branky: 17. a 33. Uškovič, 78. Halilovič - 9 Nitrianský, 64. Kisel. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Marek. ŽK: Šisler - Hubáček, Škoda. Diváci: 5025.
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Strnad, Hochmeister - Harba, Šisler, Štěpán (89. Pávek) - Uškovič (65. Halilovič). Trenér: Plíšek.
Slavia: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím (84. Dobrotka), Zmrhal - Koreš (88. Dostál), Kisel, Juhar - Škoda. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: