Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 0:1Lafata zajistil Jablonci v Olomouci tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Lafata 0 : 1
Záznam online reportáže

Petr MarekSport.czPrávo

Olomoucká Sigma po Plzni nezvládla ani další duel o špici tabulky fotbalové ligy a po gólu Lafaty zaznamenala další nepříjemnou ztrátu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Pospíšil z Olomouce (uprostřed) a Filip Novák (vlevo) a Marek Kysela z Jablonce.

Článek

Sigma od úvodu tlačila, byla aktívnější, rychlejší, ale její snaha končila ještě před šestnáctkou, kde Jablonec postavil neprostupnou hráz. Sám se ale do útočení pouštěl jen sporadicky. Ve 14. minutě, právě po jednom z ojedinělých útoků, domácí zadáci zapomněli na malém vápně Lafatu a ten nikým nekrytý hlavou po centru zleva pohodlně skóroval.

Hanáci se ze šoku vzpamatovali rychle, během chvilky opět převzali iniciativu, vytrvale útočili, ale protože vázla finální přihrávka, ke střelbě se prakticky nedostávali. A když přece jen, tak z míst, odkud gól v podstatě nehrozil.

Skórovat mohl až v úvodu druhé půle Ordoš, ale velmi dobrou příležitostí pohrdl, když z deseti metrů míč trestuhodně poslal vysoko nad bránu. O šest minut později už nejlepší ligový střelec hlavou mezi tyče mířil, Valše však byl pozorný. V 62. minutě to zkoušel zase z 20 metrů Hořava, ale jablonecký gólman znovu kryl.

Nápor Sigmy stále sílil. Hosté však i za cenu zdržování, odolávali a v 72. minutě, kdy se výjimečně dostali dopředu, mohli vedení potvrdit. Zlámal ovšem reflexivním zákrokem střelu Beneše zlikvidoval a svůj tým tak udržel ve hře. Vzápětí mohl vyrovnat Doležal, po centru střídajícího Schulmeistera ale promáchl. Hořavův centr pak těsně vedle poslal hlavou Hubník.

Víc už Hanáci nevymysleli a tak si Jablonec odvezl domů nesmírně cenné body.

Sigma Olomouc - Baumit Jablonec 0:1 (0:1)
Branka: 14. Lafata. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Jiřík. ŽK: Vepřek, Janotka, Škerle, Ordoš - Kysela, Kopic, Valeš, Lafata. Diváků: 6150.
Olomouc: Zlámal - Janotka (75. Schulmeister), Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Pospíšil - Petr (79. Hubník), Ordoš, Navrátil - Klesnil (46. Doležal). Trenér: Pivarník.
Jablonec: Valeš - Novák (50. Štochl), Beneš, Kysela (76. Vaněk), Jablonský - Loučka - Kopic (63. Třešňák), Čížek, Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: