Hlavní obsah

Gól Sparty v duelu s Teplicemi neměl platit, Nádvorník zase ovlivnil zápas v Liberci

Praha
Aktualizováno

Hned dva arbitři svými verdikty ovlivnili zápasy minulého kola fotbalové Gambrinus ligy. Asistent rozhodčího Ivo Nádvorník v Liberci, kde hrála a nakonec 2:1 vyhrála Plzeň, sudí Jílek zase na pražské Letné. Podle verdiktu komise rozhodčích tam totiž uznal Spartě gól, který neměl platit, neboť trefě Balaje předcházel faul Jarošíka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik se raduje z vítězství na hřišti Liberce.

Článek

Teplice se na Letné po inkasovanémgólu zlobily. A komise rozhodčích potvrdila, že právem. Dala za pravdu Severočechům, že ještě před tím, než vstřelil Balaj jediný - a nakonec vítězný - gól, dopustil se Jarošík faulu.

"Z lavičky jsem to neviděl, ale hráči o faulu Jarošíka mluvili," stěžoval si hned po utkání teplický kouč Zdeněk Ščasný. I předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková dospěla ke stejnému názoru. Hlavní sudí Jan Jílek si proto v lize nezapíská dvě utkání.

Asistent hlavního rozhodčího Ivo Nádvorník chyboval v libereckém duelu rovněž, takže si  nezamává čtyři zápasy. Nádvorník v 62. minutě neodmával ofsajd, po kterém plzeňský David Štípek vyrovnal po přihrávce Michala Ďuriše na 1:1. V prvním poločase naopak asistent rozhodčího ve 23. minutě nesprávně signalizoval ofsajd a chybně tak zastavil akcí domácího Slovanu. Plzeň na severu Čech zvítězila 2:1 a stala se půlmistrem Gambrinus ligy.

Na dvě utkání má omezenou delegaci také Jaroslav Bílek. Pyká za to, že v zápase mezi Ostravou a Slováckem (2:1) neudělil domácímu hráči červenou kartu za surovou hru.

Reklama

Související témata: