Hlavní obsah

Olomoucká hra kouče Pivarníka potěšila. S bodem ze Slovácka už spokojený nebyl

Uherské Hradiště

Fotbalisté Sigmy Olomouc získali v posledních třech ligových zápasech pouhý bod za sobotní remízu 1:1 na hřišti Slovácka. Čtvrtý tým ligové tabulky zakončil pozim výraznou herní převahou, trenér Roman Pivarník nicméně věřil, že jeho svěřenci měli na vítězství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Olomoucký trenér Roman Pivarník.

Článek

"Předvedli jsme výbornou kombinační hru. Druhý poločas vypadal, jako bychom hráli doma. Útočilo se na jednu branku," uvedl Pivarník.

Fotbalisté Olomouce bojovali až do posledních minut o plný bodový zisk, museli se nakonec spokojit s remízou. "Máme sice plusový bod do tabulky pravdy. Měli jsme však zápas zvládnout na vítězství," myslí si olomoucký kouč.

Při inkasované brance připsal chybu obránci Janotkovi. "Nevěděl, kde má hráče. Zastavil se, zbytečně spoléhal na ofsajd. Měl pokračovat dále ve hře," popsal Pivarník kritickou chybu. "Soupeř vytěžil z minima maximum. V posledních zápasech dostáváme z ojedinělých střel soupeře branku. V minulém kole Jablonec jednou vystřelil na branku a vyhrál. Dokážeme hrát ofenzívně, Navrátil měl jen v prvním poločase dnes tři až čtyři šance. Nedali jsme nic," posteskl si Pivarník.

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec byl s remízou a získaným bodem nadmíru spokojen. "Tajně jsem doufal, že soupeře přehrajeme. Rychle jsem však spadl na zem. Středová řada soupeře byla nesmírně kvalitní," přiznal.

"Chtěl jsem, abychom alespoň v prvním poločase hráli naši hru. Věděl jsem, že standardní situace mohou hrát roli. Moc jsme jich však dnes neměli. Kdyby Valenta v poslední minutě mířil kousek vedle brankáře a dal gól, tak bych vykotouloval celé vápno," poznamenal Habanec, který ocenil velký důraz Olomouce po inkasované brance. "Soupeř měl velký tlak na míč. Sigma měla dvě šance, brankář Melichárek nás podržel," řekl Habanec.

Reklama

Související témata: