Hlavní obsah

Olomouc opět ztratila, ale kouč Pivarník tým po remíze chválil

Uherské Hradiště

V dostizích o čelo tabulky Gambrinus ligy opět ztratili, ale trenér olomouckých fotbalistů Roman Pivarník svůj tým po remíze 1:1 na Slovácku chválil. K absolutní spokojenosti mu chyběl pouze tříbodový zisk.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Urputný souboj olomouckého Jana Schulmeistera (vlevo) a záložníka Slovácka Jiřího Valenty.

Článek

„Kvituji plusový bodík, avšak podle obrazu hry jsme měli utkání zvládnout na vítězství. Prezentovali jsme se skvělou kombinační hrou, většinu střetnutí jsme domácí dostali pod tlak. Jenže jsme vstřelili pouze jeden gól. Totéž se povedlo i soupeři, jenž vytěžil z minima maximum. Podobně jako Jablonec v předchozím duelu na našem hřišti," posteskl si Pivarník.

Litoval chyby, která předcházela vedoucí brance týmu z Uherského Hradiště. „Janotka bůhvíproč spoléhal na to, že asistent sudího odmává ofsajd, a nechal Kerbra hrát. Našemu gólmanovi pak chyběla při zákroku trocha štěstí," mrzelo kouče Hanáků.

Olomoucký brankář Zdeněk Zlámal jeho slova potvrdil. „Když má člověk den, dá se chytnout všechno. Ale Kerbrovi se prostě podařilo mě prostřelit. Ještěže jsem v poslední minutě vytěsnil na roh Valentovu dělovku. Kdybychom padli, to už by byla spravedlnost úplně slepá. Z posledních tří duelů jsme sice brali jen bod, avšak do jara hledíme s optimismem. Stále máme hodně vysoké ambice," vyhlásil Zlámal, jenž se nevymlouval na absenci vykartovaného kanonýra Ordoše. „Máme v kádru hodně kvalitních fotbalistů," tvrdil.

Habanec: Kdyby Valenta dal gól, prokotouloval bych velké vápno

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec přiznal, že už dlouho neměl takovou radost z nerozhodného výsledku. „Za bod jsem rád, protože Sigma u nás prokázala obrovskou sílu. Tajně jsem sice doufal, že bychom mohli Hanáky přehrát, avšak průběh utkání mě rychle vrátil zpátky na zem. Kdyby Valenta mířil v závěru přesněji a dal by vítězný gól, asi bych prokotouloval velké vápno," vtipkoval Habanec, jehož celek vydoloval na podzim kýžených dvacet bodů. „Musíme se mít ovšem neustále na pozoru, celky z chvostu tabulky se totiž začaly nějak zvedat," varoval před přehnaným optimismem.

Útočník Slovácka Libor Došek souhlasil, že hradišťské mužstvo čeká těžké jaro. „Bod s Olomoucí nám možná nakonec přijde nesmírně vhod. Vždyť jsme ho získali s nejkvalitnějším protivníkem, jaký se u nás na podzim představil," ocenil výkon Olomouce.

Reklama

Související témata: