Hlavní obsah

Tepličtí opustili předposlední příčku. Dlouho jsme ale byli nervózní, řekl kouč Ščasný po boji s Brnem

Teplice

Únik z předposledního místa tabulky se povedl fotbalistům Teplic díky vítězství nad Brnem 2:0 v posledním ligovém duelu na podzim. "Se třemi body musím být spokojený, protože šlo z našeho pohledu o velmi důležitý zápas. A ta psychická zátěž byla na hráčích vidět, jelikož si uvědomovali, že pokud nechceme přezimovat na sestupových pozicích, potřebujeme vyhrát," podotkl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kouč Zdeněk Ščasný na lavičce Teplic.

Článek

I z tribuny bylo patrné, že v prvním poločase provází hru domácích nejistota. „Řekl bych, že chvílemi panovala až obrovská nervozita. Přizpůsobili jsme se stylu Brna, ale v tomto způsobu hry jsme byli horší. Prohrávali jsme osobní souboje ve středu hřiště a byl jsem rád, že jsme první půli přečkali bez inkasovaného gólu, protože jsme nehráli to, co jsme původně chtěli," rozebíral teplický kouč.

O přestávce trenér nabádal svěřence k většímu hernímu klidu. „Kdybychom pokračovali jako předtím, asi by to k úspěchu nevedlo. Myslím, že střídající Vachoušek hru přece jen zklidnil, podržel míče a navíc se střelecky prosadili Chovanec s Mahmutovičem. Při jeho brance jsme měli i štěstí. Vítězství si moc cením. I když výkon z naší strany nebyl zdaleka optimální, přece jen se sluší připomenout, že tým odpracoval celých devadesát minut," mínil Ščasný.

Zklamaný Čuhel

Zbrojovka Brno odjela s prázdnou, čehož litoval trenér Petr Čuhel: „Porážkou jsem zklamaný, protože jsme dobře začali a v určitých pasážích prvního poločasu jsme domácí přehrávali. Ale nedokážeme slušné situace dotáhnout do gólového vyústění. To nás bohužel provází ve většině venkovních zápasů. A v čem viděl kouč příčinu nezdaru? „Neproměnili jsme slibnou šanci v úvodu druhé půle a soupeř nás potrestal za nedisciplinovanost. A vzápětí jsme inkasovali i podruhé," mínil Čuhel.

Brno přezimuje se ziskem 21 bodů. „ Není to špatné, ale některé zápasy včetně toho teplického ukázaly, že máme na víc. Bohužel nám chybí lepší řešení situací, což je dáno nevyzrálostí hráčů," dodal trenér Moravanů.

Reklama

Související témata: