Hlavní obsah

Příbram - Sparta 0:0Poslední Příbram obrala o body i Spartu. A to měla smůlu, protože nastřelila břevno

Příbram

Sparta odmítla možnost dostat se alespoň do pondělního podzimního epilogu mezi Plzní a Jihlavou do vedení v ligové tabulce. Na hřišti poslední Příbrami totiž uhrála jen bezbrankovou remízu, když na víc neměla. Zato pro domácí trůnící na samém dně tabulky je bod zlatý. Poté, co na svém hřišti porazili Plzeň, obrali i neškodné Pražany a to mohli ještě mluvit o smůle, neboť v úvodu zápasu nastřelili Hájovským břevno.

Foto: Petr Horník, Právo

Příbramský brankář Aleš Hruška si s touto střelou poradil.

Článek
Fotogalerie

Tak trochu paradox, že proti soupeřům vyhřívajícím se na ligovém výsluní netrpí Příbram žádným ostychem a hraje s nimi rovnocenné partie. Plzeň se o tom přesvědčila v desátém kole, Sparta v nezáživném a hodně podprůměrném nedělním duelu. Domácí topící se u samého dna tabulky totiž před Pražany žádný respekt neměli, takže fotbalově se jim vyrovnali, pohybem, důrazem, agresivitou a ochotou podstupovat osobní souboje je dokonce předčili. I proto měli k výhře  mnohem blíž...

Hned v 11. min. totiž Hájovský trefil po centru Pilíka břevno Vaclíkovy brány, čtvrthodiny po něm se ocitl po další standardní situaci ve slibné příležitosti Krbeček, ale bránu netrefil. Vůbec největší šanci ovšem nachystali spoluhráči hned po přestávce Wágnerovi. Neuběhlo ani čtyřicet vteřin, když mu po výpadu Krbečka předložil Střihavka přímo ideální balón, ale v šestnáctce zapomenutý Wágner z dvanácti metrů vysoko přestřelil.

Sparta, v jejíž sestavě chyběl Jarošík laborující s nataženým svalem a po sedmnácti minutách i zraněný Krejčí, s fotbalem hodně šetřila. Příhrát si pořádně nedokázala, kloudnou akci nevymyslela, Hrušku v příbramské bráně neohrozila.

Soustřeďovala se vlastně jen na to, aby se nedopustila chyby v defenzívě a přitom věřila, že snad její chvíle přijde. V 36. min. se sice málem dočkala, neboť Pamič utekl, v šestnáctce hledal Kweukeho, ale tomu chyběl jen krok k tomu, aby skóroval do odkryté brány. Dvacet minut před koncem už kamerunský tank vystřelil, ale trefil jen nohy domácího gólmana Hrušky, čímž příležitosti hostů vyčerpal.

A protože na opačné straně se nenechal ani Vaclík překvapit pokusem Střihavky a v samém závěru zlikvidoval i tutovku makedonského legionáře Danoskiho, skončil zápas dělbou bodů. Pro Příbram v jejím momentálním postavení cennou, i když proti neškodné Spartě měla tentokrát určitě na víc.

FK Příbram - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Jech - Mencl, Blažej. ŽK: Danoski, Mišůn, Hájovský (všichni Příbram). Diváci: 5682.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Šlapák (72. P. Pilík), Krbeček, T. Pilík (90. Divíšek), Danoski - Wágner, Střihavka. Trenér: Marko.
Sparta: Vaclík - Vidlička (71. Skalák), Zápotočný, Švejdík, Pamič (78. Balaj) - Holek - Přikryl, Hušbauer, Matějovský, Krejčí (17. Kadeřábek) - Kweuke. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice