Hlavní obsah

Titul? To je otázka pro šéfy, ale chceme bojovat o poháry, říká jablonecký kanonýr Lafata

Jablonec

Se třinácti góly vévodí jablonecký kanonýr David Lafata ligovým střelcům po šestnácti odehraných kolech nejvyšší soutěže. Dvěma trefami přispěl k vydřenému vítězství svého týmu nad Hradcem Králové, takže Severočeši přezimují společně s Plzní a Spartou mezi nejlepší trojicí v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Lafata se raduje z gólu do sítě Hradce.

Článek

Máte za sebou poslední ligový duel podzimu. Jak hodně jste si oddechl po zisku dalších tří bodů?

K vítězství jsme se doslova protrápili. Byl to těžký zápas, ale zavinili jsme si to sami. Přitom jsme začali dobře a šli rychle do vedení, a nevím, co bychom chtěli doma víc k příznivému průběhu? Ale špatně jsme bránili a Hradec dal dva góly. Pak jsme museli výsledek honit. Naštěstí jsme vyrovnali, ale bylo chybou, že jsme po třetí brance nepřidali při početním oslabení soupeře ještě čtvrtou, abychom měli v závěru větší klid. Takhle jsme se museli strachovat až do konce.

Krůček vám chyběl k hattricku...

Karel Piták mi už za stavu 3:2 poslal míč do šance, ale scházely mi asi dva kroky, abych stačil vystřelit. Hradecký brankář dobře vyběhl a nebezpečí vyřešil.

Co říkáte na situaci v popředí tabulky?

Čelo je vyrovnané. I největší favorité Sparta s Plzní ztrácejí a tím se naskýtá šance i pro ostatní celky včetně Jablonce. Buďme za to rádi.

Spřádáte plány na titul?

To je spíše otázka pro vedení klubu. Jsme nahoře, ale že vyhlašujeme přímo útok na nejvyšší metu, to zatím říkat nebudeme. Je však pravdou, že před sezónou jsme si vytkli za cíl boj o evropské poháry. Ligu máme dobře rozehranou, ale je před námi ještě čtrnáct kol.

Jak vnímáte svou osobní střeleckou bilanci?

Platí to, co jsem tvrdil už po loňském zisku koruny krále střelců. Všechny moje góly padly i nemalou zásluhou spoluhráčů, kteří mi připravují šance, a já se je jen snažím proměňovat.

Reklama