Hlavní obsah

OBRAZEM: Tajemný Zorro mstitel trénuje se Spartou. Kadlec se s maskou vrátil na hřiště

Praha

Tajemnou posilu mohli sledovat pozorovatelé úterního tréninku fotbalistů Sparty. Nebyl to však Zorro mstitel, jak by se mohlo na první pohled zdát. S maskou se po hřišti proháněl Václav Kadlec. Tři týdny poté, co mladý reprezentant opustil trávník v Mladé Boleslavi s proraženou lebkou. Teď už zase absolvoval celý trénink se zbytkem týmu – se speciální maskou vyrobenou v Německu.

Foto: sparta.cz

Václav Kadlec je zpátky, zatím s maskou á la Zorro...

Článek
Fotogalerie

Chtěl se rychle vrátit na zelený pažit. A také se vrátil. Náplň tréninku byla tradiční. Nejprve strečink a rozehrání se s míčem, poté kombinační cvičení, završené hrou na dvě branky. A Václav Kadlec celý trénink absolvoval takřka bez úlev.

Na masku, vyrobenou z karbonu, si zvykl doma. Má ji totiž několik dní. „Už minulý týden jsem s maskou běhal, teď to ale byl první trénink, do kterého jsem s ní naskočil a absolvoval ho celý s mužstvem," popsal klubovým stránkám.

Černo-šedý kus karbonu si Václav nemůže vynachválit. „Vůbec nijak mě nelimituje. Až mě překvapilo, jak je lehoučká, protože ani nevím, že ji na hlavě mám. Orientace v prostoru je s ní úplně bez problémů a při tréninku mi vůbec nevadila," vysvětlil Kadlec, který za masku vděčí svému agentovi. „Všechno zařídil pan Paska, který má kontakty v Německu, kde dělali dlahu i pro Tomáše Pekharta. Udělali mi nejprve sádrový odlitek a pak masku dál upravovali," líčí Kadlec.

Na trávníku to pak vůbec nevypadalo, že by z tréninku vypadl. Byl aktivní, při hře na dvě branky se neustále nabízel a úspěšně střílel - stal se dokonce nejlepším střelcem mini-zápasu. „Bylo to dobré, žádný tréninkový deficit jsem necítil, hrálo se mi skvěle," usmíval se Kadlec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice