Hlavní obsah

Disciplinárka zahájila řízení s třemi kluby kvůli pyrotechnice

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s třemi kluby kvůli použití zakázané pyrotechniky při jejich domácích zápasech posledního podzimního kola první ligy. Týká se to Jablonce, Příbrami a pražské Slavie.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Slavie se v utkání s Baníkem Ostrava bavili i pomocí pyrotechniky.

Článek

Komise na dnešním zasedání také potrestala druholigovou Opavu uzavřením hřiště na jedno soutěžní utkání s podmínečným odkladem do konce tohoto ročníku. Slezané pykají za výtržnosti diváků v zápase proti Viktorii Žižkov. Druholigové Znojmo dostalo pokutu 20 tisíc korun za výtržnosti při utkání s Ústím nad Labem.

Disciplinárka rovněž projednala podnět předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové na sudího Tomáše Adámka, který se nedostavil na utkání dorostenecké ligy. Vzhledem k tomu, že již není členem fotbalové asociace, komise podnět odložila.

Adámek figuruje v nynější údajné korupční aféře. Dnes již bývalý ligový sudí tvrdí, že mu někdejší funkcionář Čáslavi a Táborska Martin Svoboda předal za ovlivnění březnového utkání Jablonce s Plzní ve prospěch hostů úplatek 200 tisíc korun.

V rámci běžné agendy disciplinárka na první dvě kola jarní sezony zastavila činnosti teplickému Admiru Ljevakovičovi za osm žlutých karet. Poloviční distanc čeká osm hráčů, kteří inkasovali čtvrtou žlutou kartu.

Platí to pro Jiřího Poděbradského z Hradce Králové, olomouckého Tomáše Hořavu, libereckého Miloše Bosančiče, brněnské Davida Paška, Lamina Falla a Luďka Pernicu, plzeňského Michala Ďuriše a Jana Bořila z Mladé Boleslavi. Jeden soutěžní zápas vynechá za vyloučení v Jablonci Tomáš Holeš z Hradce Králové.

Reklama