Hlavní obsah

Výpověď z Budějovic je neplatná a Poborský mě zklamal, tvrdí fotbalový rebel Řepka

Praha
Aktualizováno

Fotbalový obránce Tomáš Řepka nebere výpověď, kterou mu dalo Dynamo České Budějovice. Podle něj je neplatná, ale lidé z vedení jihočeského klubu mu prý nestojí za to, aby se s nimi handrkoval. Vše předal svému právníkovi. A už také dostal první nabídku, ozvaly se mu druholigové Pardubice, jak prozradil v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Co to má znamenat? Tomáš Řepka se nerozchází s českobudějovickým klubem v dobrém.

Článek

Už se vám ozval nějaký klub, který projevil zájem o vaše služby?

Jako první druholigové Pardubice, kde trénuje můj bývalý spoluhráč z Baníku Martin Svědík. Hráli jsme spolu, ještě s Radkem Slončíkem jsme bydleli v jednom bytě. Léta jsem ho neviděl. On je mladší, ale to neznamená, že bych ho jako kouče nerespektoval.

Dohodli jste se nebo čekáte na lepší nabídku, třeba z Jihlavy?

Nedohodli jsme se, a není to proto, že bych čekal na lepší nabídku. Mám totiž stále platnou smlouvu v Dynamu České Budějovice, která vyprší 30. června 2013. Když ji řádně ukončíme dřív, mohu jít kamkoliv, do Jihlavy, Pardubic, nebo třeba Všenor.

Ale vedení Dynama tvrdí, že jste se na jejím ukončení dohodli. To není pravda?

Není! Nečtu noviny, ale kamarád mi je přinesl a já nestačil valit oči. Samé nesmysly! Na ničem jsme se nedohodli! Naposledy jsme spolu mluvili v říjnu po mém vyloučení. Dali mi pokutu a už tehdy mi bylo jasné, že končím. Chtěl jsem na nich potvrzení, že jsem volný a nebudou za mne chtít žádnou náhradu. To mi nedali. Nic jsem jim nepodepsal a odešel. Ani ten individuální tréninkový plán jsem nedostal. Trénoval jsem podle sebe a jsem v kondici.

Prý vás nechtěl trenér Miroslav Soukup...

Neměl jsem s ním problém, nic mi neřekl. Ale když mi vyprávěl, že nechápe, proč ho vyhodili ze Slovácka... To neberu. Bylo mi líto, že vyhodili Františka Cipra, to je pan trenér a chlap. Z různých prohlášení jsem měl pocit, že už ztratili jakékoliv ambice. A já nemohu hrát v klubu, který je nemá. Buď je to o titul, nebo o záchranu, ale musí se o něco hrát. Na jaře jsme se zachránili s obrovským štěstím. Na podzim to bylo špatné. Ale s lidmi, kteří Dynamo vedou, to jiné být nemůže. Myslím si, že neumějí svoji práci. Zklamal mě Karel Poborský, jednání a slova pana Kotrby si neumím vysvětlit, nemluví pravdu. A lidé, jako jen pan Rogoz, myslím si, fotbalu škodí, a nepatří do něj.

Za Dynamo evidentně hrát už nechcete. Proč tedy neberete jejich výpověď?

Protože porušuje smlouvu. V té je napsáno, že smlouva může před jejím vypršením skončit jen po vzájemné dohodě. A my jsme se nedohodli. Čekal bych, že si sedneme a dojdeme k nějakému řešení. Buď že odejdu s papírem v ruce, že za mne nic nebudou chtít, nebo zůstanu. To se nestalo. Předal jsem to svému právníkovi. Podle platné smlouvy je možné, že se 4. ledna, to mi bude akorát devětatřicet, zapojím do zimní přípravy Dynama.

Celý rozhovor najdete v sobotním Právu.

Reklama