Hlavní obsah

Jsem oplácaný, kila musí dolů, přiznal brněnský kanonýr Švancara

Brno

Po dvouměsíčním pohybovém půstu už brněnský útočník Petr Švancara zase běhá. „Vůbec mě to nebaví, trpím. Jiná cesta ale není. Musím nabrat kondici a shodit nějaká kila. Jsem oplácaný,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Švancara (vpravo) se raduje z gólu do sítě Slovácka.

Článek

Úvod ligy měl báječný. V devíti kolech vstřelil pět gólů a táhl Zbrojovku do horní poloviny tabulky. Jenže pak přišel nevybíravý zákrok olomouckého Pavla Dreksy a byl konec. Poranění bederní páteře vystavilo pětatřicetiletému útočníkovi stop do konce podzimu.

V jídle se neupejpal

„Já jsem kvůli zranění zad nemohl vůbec nic. To říkám jako chlap... Léčil jsem se na pražské klinice Endala, kde mi moc pomohli. Fotbal mi strašně chyběl. Jezdil jsem s klukama na zápasy, chodil do kabiny, ale hrozně jsem trpěl, protože jsem nemohl mužstvu pomoci. Ale kluci mě nezklamali, hráli dobře. A kde to nešlo fotbalovostí, urvali body srdcem, jako třeba s Libercem nebo Příbramí. Zima bude klidnější, nemáme vysloveně záchranářské starosti. Chce to ale ještě devět bodů. Ty uděláme. Tohle mužstvo má charakter," vystřídal zachmuřené obočí úsměv na tváři.

Švancara je pohodář, a co je lidské, mu není cizí. Hlavně, co se týká jídla a pití. „Přibral jsem, mám pocit, že jsem takový oplácaný. Mám rád typicky česká jídla a pivo. Neupejpal jsem se. Teď musím ta přebytečná kila shazovat. A to jsou před námi Vánoce, které jsou spojené s mnoha dobrotami... Ale fotbal pořád miluju, takže to zvládnu, abych nešel do přípravy s nadváhou, tedy alespoň ne moc velkou," říkal se svým typickým šibalským úsměvem.

Nuda v Brně...

Zatímco spoluhráči vyrazili na dovolenou, jejich kapitán běhá po lesích a kopcích v Brně pod dohledem kondičního trenéra. „Nabírám objem. Přiznám, že mě to vysloveně nebaví, je to šílená nuda. Jinudy ale cesta zpátky na trávník nevede. V půlce prosince jdu na poslední rentgen. Když to dobře dopadne, budu moct zvýšit intenzitu běhání, tréninky budou pestřejší a hlavně už budu moct kopat do míče. To je jiná káva, na tu se těším," vyhlížel blízkou budoucnost.

V lednu by se chtěl zapojit do přípravy naplno. „To je můj cíl. Chtěl bych si zahrát ještě v Tipsport lize. Umělý trávník mi vůbec nesedí, ale fotbal mi hrozně chybí, třeba ten vzájemný odpor zlomím. Hodně se těším na přípravu v Turecku, kde budeme trénovat a hrát nejen v teple, ale hlavně na přírodní trávě. Rád bych se vrátil do ligy hned od začátku a pomohl spoluhráčům. Vím, že na mě hodně spoléhají. My jaro zvládneme, liga do Brna patří a podmínky máme víc než slušné. V klubu je pohoda," liboval si Petr Švancara.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články