Hlavní obsah

Ostrava schválila spolupráci s Baníkem. Nechá si udělat audit společnosti Bazaly

Denisa TelaříkováPrávo

Ostravští zastupitelé ve středu schválili smlouvu o spolupráci s novým vedením fotbalového klubu Baník Ostrava. Podle slov primátora města Petra Kajnara (ČSSD) nyní přijde na řadu audit společnosti za zhruba stovky tisíc korun. Rozhodnutí o osudu FC Baník se tak oddaluje o několik měsíců.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Baník patří na Bazaly, skandovali fanoušci Baníku na demonstraci před ostravským magistrátem.

Článek

„Podle výsledků auditu se až pak zastupitelé rozhodnou, co dál. Jestli vstoupí do společnosti Bazaly, nebo od ní stadión na Bazalech s dalšími pozemky odkoupí," uvedl primátor s tím, že z této smlouvy zatím pro město neplynou žádné finanční závazky. Ve hře však podle opozice stále zůstává možnost, že zastupitelé odmítnou obě varianty. To by ale pro Baník nebyla dobrá zpráva, jelikož společnosti hrozí, že skončí v konkurzu. Po bývalém majiteli Tomáši Peterovi má totiž společnost dluhy ve výši kolem 140 miliónů korun.

Než zastupitelé tuto smlouvu ve středu dopoledne schválili, tak o ní půl hodiny diskutovali a pak potřebovali hodinovou pauzu na oběd. Nakonec pro smlouvu zvedlo ruku 34 zastupitelů, osm bylo proti a šest se zdrželo hlasování.

„Podle nás jen odsunuli problém. V podstatě dnešní rozhodnutí zastupitelů neznamená vůbec nic. Dali nám naději a nechali nás v té naději o něco déle," reagovala pětice fanoušků fotbalového klubu Baník, kteří se hlasování o osudu jejich mančaftu na magistrátu zúčastnili. Mluvčí FC Baník Eva Šimčíková Právu sdělila, že rozhodnutí města vítají a že je to další krok k systémové spolupráci města s Baníkem.

Reklama

Související témata: