Hlavní obsah

Liberecký Vácha má nakročeno do Sparty. Letenští jednají o přestupu

Praha

První zimní posilou fotbalové Sparty by se mohl stát liberecký záložník Lukáš Vácha. Vedení letenského klubu už deklarovalo zájem Váchu získat, nyní musí přesvědčit zástupce Liberce.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Lukáš Vácha možná posílí Spartu.

Článek

"S Libercem jednáme o podmínkách případného transferu," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. Třiadvacetiletý Vácha je na čelním místě seznamu vytypovaných sparťanských posil. Klub za Váchu může poslat finanční náhradu, možností je také hráčská kompenzace.

O Váchu stála i Plzeň, rival Sparty, a nejmenované zahraniční kluby, ale univerzální středopolař prý dal nakonec přednost nabídce z Letné. "Zatím se k věci nechci příliš vyjadřovat, jednání mezi kluby neskončila. A já nechci předbíhat, dokud nic není hotového" řekl Vácha, který dál trénuje s libereckým týmem.

Odchovanec pražské Slavie si nejvyšší soutěž zahrál i v Jablonci a Ostravě. Nejlepší období ale zažil v Liberci, kde v minulé sezóně jako jeden z klíčových hráčů pomohl Slovanu k titulu. Vácha má na kontě 111 startů a šest branek, v posledních sezonách se zařadil i k nejtrestanějším hráčům soutěže. Jen v podzimní části sezóny dostal tři červené karty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články