Hlavní obsah

Ordoš se raduje z nejlepšího období v životě: Skvělý podzim odráží pohodu

Petr MarekPrávo

Divoké období s mnoha kotrmelci má za sebou fotbalista olomoucké Sigmy Michal Ordoš (29). Po neúspěšném angažmá v rakouském Kapfenbergu zažil s Olomoucí nejprve boj o záchranu a triumf v domácím poháru, následně skvělé podzimní tažení ligou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Ordoš (vlevo) se snaží vyhnout Radoslavu Zabavníkovi (uprostřed) a Lubomíru Guldanovi ze Slovenska.

Článek

Vracíte se v úvahách často do minulosti? Říkáte si, že jste mohl být v kariéře dál?

V minulosti se už nechci hrabat. Po letním odchodu trenéra Uličného z Olomouce nikdo nevěděl, co čekat. Kouč Pivarník přinesl nové věci a ty začaly fungovat. Byla z toho série dvanácti zápasů bez porážky, která nás vynesla vysoko. Mrzí mě tři poslední duely, z nichž jsme získali jen bod, což je málo. Důležité je, že jsme pořád zůstali na špici bez větší ztráty.

Během podzimu jste vstřelil dvanáct branek a vydatně přispěl k úspěchu Sigmy. Byla první polovina sezóny podle ideálního scénáře?

Určitě. Mám za sebou jednoznačně nejlepší období v životě. A to i proto, že se mi narodil syn Nikolas. Pohoda, která je v rodině, se přenesla i na hřiště. Prakticky všechny nefotbalové aktivity jsem odboural. Už jsem tu jen pro pětiměsíčního syna a pro rodinu, na kterou se každý den strašně těším.

Promítla se do vaší mimořádné bilance i motivace ukázat kvality po nevydařeném angažmá v Rakousku, z něhož jste se minulý rok v zimě vracel do Sigmy s nepořízenou?

Angažmá v Kapfenbergu nelituju. Pomohlo mi. Naučil jsem se nové věci, ledacos jsem pochopil a na mých výkonech je to jednoznačně znát.

Angažmá za českými hranicemi byste se tedy v budoucnu nebránil?

Cizina mě pořád láká. A přiznávám, že hlavně kvůli penězům. Kdyby šlo jen o fotbal, nikam bych se nehrnul. Je to ale šance, jak zabezpečit rodinu. Pokud se příležitost naskytne, nesmím ji propásnout.

O rodině mluvíte s láskou. Budou pro vás letošní svátky výjimečné?

Určitě. Původně jsme chtěli na dovolenou, ale po dlouhých úvahách jsme od toho upustili. S malým je to těžké. Bojíme se. Nikdy nevíte, co se může stát. A hledat v cizině třeba doktora, to bych nechtěl.

Reklama

Související témata: